15.02.2009

Mennesket tilbringer livet med å resonnere over fortiden, beklage seg over nåtiden og skjelve for framtiden.Antoine de Rivarol

Hvor mange ganger har du ikke vært på et fantastisk sted, sett en vakker solnedgang, hatt en perfekt dag ute i snøen, på stranda eller på en tur og så tenkt: "Åh, her må jeg komme tilbake engang!".
Men hvorfor gjør du det? Du er jo allerede her!
Ofte er vi så opptatt av å tenke på det vi skal gjøre og har gjort, at vi glemmer å glede oss over det som skjer akkurat nå.
Vi spiser et eple, og tenker:"dette var ikke like godt som det jeg spiste sist uke".
Når vi er på jobb og skole drømmer vi om å ha ferie, og når vi er på ferie tenker vi på alt arbeidet som hoper seg opp hjemme.
Vi tenker hele tiden på hva som skal skje, bruker mye tid på å glede oss, planlegge ting ned til minste detalj, istedet for å være i det øyeblikket som faktisk er akkurat NÅ. Dette øyeblikket var kanskje et du gledet deg til for 2 uker siden, og du lar det fare forbi uten at du engang merker det, travelt opptatt med å tenke på det neste som skal skje. Kjenner du deg igjen?

Livet skjer akkurat her og nå.Dette er livet. Så slutt å dvell over det som har skjedd og det som skal skje, det kommer tidsnok uansett.
Ved å leve i øyeblikket vil du sette mer pris på de små tingene i hverdagen.
Våkn opp! se deg rundt! kjenn hvor godt det er å være her akkurat nå.
Og for å ta med de positive fordelene viser forskning at tilstedeværelse fører til mindre stress, økt immunforsvar, lavere blodtrykk, forebygger depressjon, gir deg glede og fokus på det som er viktig;)

Gleden er meddelsom, og derfor underviser ingen bedre i glede enn den som selv er glad.
Søren Kierkegaard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar