15.03.2009

Våren er snart her


Stillheten har kommet til Trondheim.

Solen brakte hvertfall med seg en deilig ro, blandet med fuglesang og barnelatter.

Det fantastiske været førte til at; folk poppet ut fra alle kanter, kafeene var overfylte, barnevognene inntok bygatene, menn og kvinner i alle aldre jogget, på den (endelig) bare asfalten, og for første gang fikk vi troen på at :"snart er det vår!"

Og det er en herlig tid!
Blir nok enda en stund til vi kan gå uten lue og votter, men de lysere tidene hjelper på både humøret og våkenheten.

Biokjemisk kan en si at dette er på grunn av at lys hemmer produksjonen av melatonin, et stoff som produseres i hjernen (corpus pineale) og i netthinnen i øyet. Kroppens produksjon av melatonin varierer med døgnet, og det er det som gjør deg trøtt. Når solen står opp tidligere enn vekkerklokka ringer, vil lyset ha "slått av" virkningen til stoffet, og en føler seg mer uthvilt og det blir lettere å stå opp.
Så det er bare å glede seg, fra nå av vil det bli lettere å lettere å stå opp, dagene blir lengre og vinternedstemtheten mange føler på kroppen vil slippe taket.


Ellers er dagens tips å komme seg på kino og se "Appelsinpiken", en ny norsk film basert på boken med samme navn av Jostein Gaarder. Var å så den her om dagen, og syntes den var fantastisk flott. Det er en film om tilfeldige møter som blir avgjørende for livet, og er rørende og tankevekkende. Det vil du ikke angre på, for det er en film du sitter igjen med noe etterpå.

Solveig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar