16.06.2009

Hvorfor reise DU?wulffmorgenthaler- (eg e heilt hekta på disse tegneseriene- skamløgne :) gå inn på bloggen for å se stripene)


Ferie er å ha ingenting å gjøre, og hele dagen å gjøre det på.
Robert Orben

Nå er det sommerferie, og de fleste av oss skal reise i løpet av den på ett eller annet vis.
Av en undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) fremgår det at hver nordmann i gjennomsnitt foretar 2,3 reiser i året.

Har du tenkt på hvorfor du reiser?

Sykkeltur, fjelltur, hytte-til-hytte-tur, sol og badeferie, seiltur, langhelg i storby, interrail, topptur opp eksotiske fjell, skiferie, båttur, gåtur,..ja listen er lang over mulighetene vi har idag.
Etter at reisemål og type ferie og aktivitet en ønsker er valgt (ofte etter iherdig søking på internett, lesing av reisebøker, tips, og etter diskusjon og kompromiss med reisepartnere) kan planleggingen begynne.
For reisen starter lenge før vi pakker kofferten.

Det finnes to oppskrifter på en vellykket ferie: Den må enten være noe helt utenom det vanlige, eller akkurat som ellers.
Heinz Rühmann

Hele våren gleder vi oss til å reise. Planlegger ned til minste detalj og er tidlig ute med å bestille flybilletter, billett til museum, teater, utflukter, buss, tog, og hotellrom. Alt for at ferien skal gå så smertefri og glatt som mulig. Vi vil jo ikke stresse når vi har ferie, og ENDELIG skal vi få slappe av!
Hvorfor har vi denne trangen til å reise bort?
Vi har det jo kjempebra her vi er? Er gresset grønnere på den andre siden? ..av gjerdet, fylkesgrensen, sjøen, jorda?

Religionspsykologen Owe Wikström er fascinert over reisens motsetninger:
På den ene side jakten vi på de ultimate opplevelsene; på den andre finnes det faktum at man aldri kan reise fra seg selv.
Reise skjer både på det ytre og det indre plan.
Er det dét som skaper reise-suget?

Reis ikke for å komme frem, men for å reise.
Johann Wolfgang von Goethe

”Drømmer du om å reise bort ? Drømmer du om å oppleve ? Ønsker du å koble av ? VIA Ferieverden kan hjelpe deg !Enten det er sommer eller vinter her hjemme er det alltid deilig med et lite avbrekk i hverdagen, og nye impulser fra nære og fjerne steder. ”

Slik lokker reiseselskapene ; og selvfølgelig har vi lyst til å oppleve nye ting og få et avbrekk fra en kjedelig 8-4 jobb, fiskeboller til middag og regn midt i juli.

For det å reise kan være ufattelig morsomt og deilig.
Man slipper alt stresset med jobb, studier og alt annet ansvar som ofte finnes hjemme i dagliglivet. Man får være sammen med familien, og bygger på disse relasjonene med felles opplevelser.
Du lærer også deg selv å kjenne , og det er kanskje det mest spennende av alt.
Bare fra utsiden kan en se inn..


Ved å reise lærer en om andre kulturer, religioner og mennesker og forstår bedre vår egen kultur og verdier. Du lærer å ta standpunkt og du lærer deg å bli tydelig på hva du vil og ikke vil.
Når en blir kjent med seg selv vet en hvem en er og hva en selv mener.
Økt selvinnsikt gir økt selvtillit.
Trygge mennesker utstråler trygghet, ved at de tør å være seg selv. Det liker omverdenen, og menneskene du møter blir tryggere på deg. Det er en god sirkel.
Når en har det godt med seg selv har en også lettere for å se alt det gode rundt seg.Norge er et deilig land å reise til utlandet fra.
Jens Bjørneboe

Likevel kan ikke den beste ferie hindre oss i å tenke:
” Borte bra, hjemme best- Nå var det godt å komme hjem.”

Kanskje reiser vi for å bli mer bevisst på hvis godt vi har det hjemme? Selv om man er aldri så langt borte, tenker man på de der hjemme. Sender kanskje et kort eller SMS, ringer og sier at en har det bra og lurer på hva som skjer hjemme.
Man savner dem, men som regel ikke på en måte som gjør at en blir trist. Man blir bare glad over å tenke på de som man er glad i, og så gleder man seg til man skal se dem igjen om en stund. Det er fint å savne noen av og til.
Ved å komme litt bort kommer man på en eller annen merkelig måte også nærmere de man er glad i.

Alle reiser er ein omveg heim.
Herbjørn Sørebø

Jeg er veldig FOR reise. Elsker å komme til nye plasser, se nye ting, oppleve andre kulturer og spise på restaurang, sol, varme, dykking, nytt språk og folk.
Men jeg gleder meg mest over tiden jeg får tilbringe sammen med dem jeg reiser med.

Ofte blir de morsomste feriene og minnene de der ting går litt på tverke; ferien gikk ikke helt som planlagt, når det starter å pøsregne, teltet vil ikke opp, sykkelen punkterer, myggen stikker, pengene har tatt slutt og en må være kreativ, kun én CD i cd-spilleren og 4 timer å kjøre, skumle utedoer, bilsyk etter for mange is, meloner som eksploderer, små campinghytter, klamt telt, en bestiller noe en tror er kylling og får froskelår, språktabber, bomkjøp, uvasket hår, ..alt som tilslutt ender i en god latter og en morsom historie å fortelle etterpå..når en kommer hjem.

Hvis du ser ut som på passbildet ditt, er du for syk til å reise.
Will Kommen

Tenk litt over hvorfor du reiser og vær bevisst på det du ser og lærer.
Jeg ønsker deg en fin ferie og reise!
Solveig :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar