17.08.2009

Grunner til å være glad idag


Hver dag er en gave.
Det finnes mange grunner til at du skal være glad og fornøyd akkurat idag!
Vi er alt for flinke til å klage og se negative ting i hverdagen, og overse alle de gode positive. Det regner og er grått vær, bilen vil ikke starte, det er kjedelig på jobb, osv... Javel hva så?! dette er bagateller, ikke la det ødelegge dagen din. Mandager er ikke verre enn andre dager, men like flotte!:)
Åpne øynene dine og se de gode tingene.
De små og de store. De teller like mye.
Her er noen grunner til at du skal være takknemlig for idag:

Du er frisk idag. Vi er så vant til å være friske at noen ganger må vi bli syke før vi setter pris på hvor godt det er å være frisk.

Du har noen som er glad i deg idag. Hvis du har noen som er glad i deg, ja da har du noe mer verdifullt enn all velstand som finnes. hvis noen kaller deg sin venn, hvor fantastisk er ikke det?! Hvis du får et barn til å smile, ja det burde du være takknemlig for.

Du har mulighetene til å elske og være glad i noen tilbake idag.

Idag har du muligheten til å spise et godt måltid. Tenk på alle de som ikke kan det! Mange strever med å få råd til ett måltid til dagen, og du har alle ressursene til et sunt godt kosthold.

Du har en jobb idag. Etter finanskrisen er mange blitt arbeidsledige, hvis du ikke er blitt det, vær entusiastisk og glad for at du enda har en jobb.

Du lever i fred idag. Tenk på alle dem som lever i krigsrammede land og områder. Frykt og terror som truer dem hver dag. Tanken på å kunne miste livet og de nærmeste hver dag. Vær glad du lever i et land der vi kan sove trygt om natten.

Du kan puste inn frisk luft idag
. I noen land i verden er luftkvaliteten så dårlig at de må bruke masker. Tenk så herlig det er at vi kan puste fritt.

Du er trygg idag. Du kan gå på gaten uten å være redd for at noe farlig skal skje med deg. Det er noe å være takknemlig for!

Du har muligheten til å gi og dele med deg. Vi er så heldige at vi har nok penger, mat, ting, klær og ressurser til både oss selv og de nærmeste, og andre. Det å gi er den beste måten å øke lykkefølelsen din, og det føles bra å hjelpe andre. Fokuser på det du har istedet for det du mangler. Dette gjør du hvis du gir.

Idag er en helt ny dag! Glem fortiden. Glem igår. Idag har du muligheten til å starte med nye ark. Idag. Lev og tenk på idag.

Yesterday’s the past, tomorrow’s the future, but today is a gift. That’s why it’s called the present.
Bil Keane

Solveig:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar