17.09.2009

Gi deg selv en utfordring!

Alle trenger en utfordring.

Et mål å jobbe mot.

Lære noe nytt. Strekke sine egne grenser.

For å kunne vokse og utvikle oss som mennesker er det viktig med forandring, å komme ut av «komfort-sonen» av og til, og bare hoppe i det. Det er lett å bli «lat» og uengasjert, og med den ukompliserte hverdagen og alle hjelpemidler som finnes, kan det virke som tiltak å skulle bryte ut av det. Men både hjernen og kroppen fungerer etter et «use it, or loose it»- prinsipp; ikke sløs vekk potensialet ditt!

Å reise til Ecuador for å jobbe som voluntør er noe som er helt nytt for meg, og ligner ikke på noe jeg har gjort tidligere. Det er utrolig spennende å prøve noe helt nytt, og en får oppleve mye og lære mer om seg selv. Det å reise til andre andre siden av jorden, lære spansk, og jobbe ute i slummen er et ganske drastisk steg, og du trenger ikke ta det så langt for å få en mer innholdsrik hverdag. Tillat deg å tenk litt «utenfor boksen». Vi må finne aktiviteter og muligheter til å lære noe nytt for å leve livet på best mulig måte. Det føles bra å oppnå nye ting, vite at en klarer å lære nye ting, og at en er flink.

 1. Gjør det du drømmer om. Først og fremst. Det er som regel mulig hvis du bare ser mulighetene. Det vil kanskje kreve jobb, innsats og vilje, men vil være verdt det.

  More often in life, we end up regretting the chances in life that we had, but didn’t take them, than those chances that we took and wished we hadn’t.”
  - Anonymous

 2. Reise til en ny plass. Det trenger ikke være langt, nabobygda, kommune, by, land, osv,.Det vil alikevel stimulere sansene dine og sjerpe sinnet. Du får muligheten til å treffe nye mennesker hvor enn du drar.

  Life isn’t about finding yourself. Life’s about creating yourself.”
  - George Bernard Shaw

 3. Les en bok med et annet syn enn du har idag. Det er lett å bli fastlåst i en tankegang, og tror at det vi mener er det eneste riktige og eneste måten. Les en bok med et annet politisk, kulturelt, religiøst, samfunnstrukturelt osv.. syn og du vil kunne se ting fra mer enn en side.

  It isn’t what the book costs. It’s what it will cost you if you don’t read it.”
  -
  Jim Rohn

 4. Delta på et yoga-kurs. For eksempel. Eller en annen type aktivitet som er totalt forskjellig fra det du har prøvd tidligere. Da finner du iallefall ut om det Ikke er noe for deg. Tenk hvis du har et ukjent naturtalent i noe du ikke har prøvd enda! Det ville vært synd! Ikke vær redd for å dumme deg ut på et nybegynnerkurs, alle konsentrerer seg om seg selv uansett.

  An excuse is worse and more terrible than a lie, for an excuse is a lie guarded.”
  -
  Pope John Paul I

 5. Introduser deg til en totalt fremmed. Snakk med folk. Vi nordmenn er så reserverte. For noen kan det å snakke med fremmede være en stor utfordring, og akkurat derfor bør de gjøre det. Sett et mål om å snakke med minst en ny person hver dag.

  The test we must set for ourselves is not to march alone but to march in such a way that others wish to join us.”
  -
  Hubert Humphrey

 6. Ta et kurs. Er det noe du har lyst til å lære? Noe du ikke fikk tid til før? Noe du skulle ønske du gjorde? Sjekk ut på høyskoler, universiteter, private kursholdere, det finnes massevis av interesante kurs som det går an og ta. Du får en ny utfordring og lærer noe nytt. “If you change the way you look at things, the things you look at change.” - Dr Wayne Dyer

 7. Gå på en konsert med et band du aldri har hørt om. Tenk hvor spennende når du kommer der og finner ut hvilken type musikk det er! Kanskje får du en ny favorittsang. Alt er bedre live også.

  There is nothing more genuine than breaking away from the chorus to learn the sound of your own voice.”
  -
  Po Bronson

 8. Organiser en gjenforeningsfest. Møt gamle skolekamerater, venner, familie som du ikke har snakket med på lenge og bli inspirert av deres livshistorier.

 9. Bytt jobb. Er du ikke fornøyd med jobben din, har du vært der alt for lenge og er drittlei kan det være på tide å se seg om etter noe nytt. Det er ikke noen grunn til å mistrives, og det skader ikke å se seg om iallefall.

  The tragedy of life doesn’t lie in not reaching your goal. The tragedy lies in having no goals to reach.”
  -
  Benjamin Mays

 10. Skriv noe. Et dikt, en novelle, blogg, dine tanker om dagen, et brev, en sang, vær kreativ. “The secret to success is to start from scratch and keep on scratching.”
  -
  Dennis Green

 11. Lag en plakat der det står: «Dette gjorde meg glad i dag». Skriv opp minst en ting hver dag, og du blir mer bevisst på hva det faktisk er som gjør deg glad.

 12. Gå en annen vei hjem. Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.” - Waldo Emerson

 13. Lær et nytt språk. Meld deg på et språkkurs, eller kjøp lybbøker, lærebøker. Du vet aldri når du får bruk for å kunne snakke et annet språk, og det vil også inspirere til å reise til landet språket snakkes. Husk: Det er aldri for sent å lære noe nytt!

  Your attitude, not your aptitude, determines your altitude.”
  -
  Zig Ziglar

 14. Bla opp en vilkårlig side i en kokebok, og lag matretten, uansett hva det blir.

  You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore.”
  -
  Christopher Columbus

 15. Sitt alene i totalt stillhet i en time. Her snakker vi utfordring! Det høres lett ut, men det er vanskeligere enn du skulle tro. Vi er så vant til kontinuerlig stimuli at vi ikke klarer sitte lenge stille før vi kjeder oss. Øv deg på å ikke tenke på noe, hør på pusten, slapp av.

 16. Velg et sitat for dagen, og lev etter det. Velg et sitat og morningen, og ha det i tankene for resten av dagen. Det bør være et positivt sitat som motiverer deg selvfølgelig. Si sitatet til deg selv i de situasjonene der du trenger litt ekstra inspirasjon og bli kvitt negativetanker.

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery. And today? Today is a gift. That’s why we call it the present.” - B. Olatunji

Solveig:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar