17.11.2009

Hverdagslykken


Happiness. Lykke.
Alle vil vi bli lykkelige.

Finne meningen med livet. Leve det livet vi alltid har drømt om. Drømmer om. Ønsker.
Men jakten på lykken; "the pursuit of happiness" kan faktisk være det som står i veien for å være lykkelig. Vi er ikke så vant til å være lykkelige her og nå, istedet lever vi med et håp om at vi vil bli skikkelig lykkelige en gang i fremtiden.Uansett hvor frisk, sunn, tiltrekkende, rik og vellykket du er, føler du alltid at du må fortsette å jobbe, bare enda litt mer, litt hardere, utsette lykken idag, bare for at du kan bli virkelig lykkelig en annen dag. Vi dytter "lykkedagene" foran oss igjen og igjen, som om livet ikke har en grense. Vel, det har den. Og før det er for sent, ta deg tid til å være lykkelig her og nå,..ja akkurat nå.

Den enkleste måten å øke hverdagslykken er å smile. 
For enkelt? Prøv, og spør deg selv igjen. Du sjønner det, smilefysiologien er slik at uansett hvor lei deg du er vil bare det å tvinge på seg et smil på 15-30 sekunder gjøre at du vil føle deg bedre. Garantert. Du lurer deg selv, men denne gang på en positiv måte. Om ikke annet vil du i løpet av de 30 sekundene i hvertfall få litt tid til å tenke på hvorfor du er nødt til å tvinge på et smil; og se hvor meningsløst det er å være deppa idag.
Gjør det til en vane å smile. Jo mer du gjør det, jo mer naturlig vil det føles. Smil selv om du e nedfor. Det er fysiologisk- smil og vent på en bedre følelse. Det er det samme med latter. Latter smitter- og du blir gladere ;)
Hørt om latteryoga? HehehheheeHE. Le! føl deg litt tåpelig, og du vil smile- på ordentlig!

En annen måte å øke lykkefølelsen er å være takknemlig. Vi har alle så mye å være takknemlige for, og i den rutinemessige hverdagen er det lett å ta ting for gitt. Vi i Norge er utrolig heldige og priviligerte og vi er nødt til å tenke gjennom dette. Jeg er iallefall blitt mer takknemlig etter jeg kom hjem fra Ecuador, da jeg ser de store kontrastene og hvor heldige vi faktisk er.
Hvis du føler deg nedfor og klager over dagen din, stopp!
Tenk på at:
Du har det trygt, du har mat, du har et hjem, en familie som er glad i deg og som du vet er sikre; både på skolen, jobb og på gaten, Vi har en ukorrupt styresmakt, et demokratisk samfunn, valgfrihet, et av de beste helsevesene i verden, Du har rettigheter, Du er likestilt, du kan utdanne deg (nærmest gratis) til akkurat det du ønsker og du har muligheten til å leve det livet DU ønsker.
Hver dag er det massevis av ting du kan (og bør) være takknemlig for. 
Du kan puste ren luft, sove rolig om natten, du kan se de flotte høstfargene, du kan være sammen med de du er glad i, synke sammen foran peisen med en god bok eller film, du har tid og råd til å bli syk av svineinfluensa, du kan planlegge julen, bake julekaker og handle julegaver, du kan se, føle, le, gå, bevege deg fritt, bruke kroppen, trene og være fri.

Kjenn etter og spør deg selv: hvordan har jeg det?
Ja, riktig, du har det bra! Du føler deg bra idag; lykkelig. Du trives på jobben, sammen med familien og vennene dine. Så bra! vær fornøyd med det! Og vær bevisst dette; sett pris på det. Se hvor heldig du er! Legg merke til de positive øyeblikkene, skriv dem gjerne ned, lagre dem i hjertet, og se hvordan de bidrar til lykkefølelsen din.
En annen ting å tenke på er å tilgi. Dette vil løfte 10 kilo med negative følelser av ryggen din. Enten du er sint på noen du pleide å være venn med, sur på grunn av en bagatell, sint på deg selv for noe du gjorde, eller ikke gjorde, eller ikke snakker med noen lengre; lær å tilgi. Slipp fri de vonde følelsene, og de negative tankene. En av de viktigste tingene å huske på angående tilgivelse er at du gjør det ikke bare for personen du ønsker å tilgi, men for deg selv. Det er jo DU som går rundt med de vonde følelsene. Tilgi, og vær heller nøytral mot personen om du ikke klarer å være glad. La denne personen være seg selv, og du kan fokusere på deg selv.
Vær i nuet. Samle på de positive tingene som skjer deg og du vil bli en rikere og lykkeligere person.
Solveig:)

Very little is needed to make a happy life; it is all within yourself, in your way of thinking. Marcus Aurelius
Ask yourself whether the dream of heaven and greatness should be waiting for us in our graves–or whether it should be ours here and now and on this earth. Ayn Rand


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar