06.01.2010

Antioksidanter-NFKB

En måte antioksidanter virker beskyttende på kroppen er å senke nivået av et protein som kan ha flere negative effekter. Ok. Det er det innflammatoriske proteinet NF-kB. I tillegg øker antioksidanter aktiviteten til adiponectin og forbedrer glukose-metabolismen. Disse følgende naturlige substansene vil kunne senke aktiviteten til NF-kB:



Substans (kilde til )
kakao (finnes f.eks i 70%sjokolade, eller kjøpes som kakaomasse)
kaffe (svart)
curcumin (hovedingrediensen i karripulver)
te (,mest i grønn og hvit te)
resveratrol (frø i druer, finnes i druejuice og rødvin, hvitvin)
athocyanins (antioksidanter i bær som blåbær, solbær, og i mørke grønnsaker)
Vitamin D (sollys, fet fisk, tran, tilskudd, egg)
fiskeolje (omega 3 fettsyrer)
Se mer detaljert om NF-kB på denne nettsiden:
http://nephropal.blogspot.com/2009/08


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar