12.05.2010

Sexspalten


Er sex bedre for og sammen med dem som trener? Og hvilken idrett påvirker potensen?
Skrevet av: Solveig Haga Staurland Foto: Mohammed F. Basefer

Det er vår, lysere tider og varmere temperaturer.  Realiteten om at sommeren bare er en  måned unna har gått opp for de fleste, og mange trener iherdig for å komme i form.

Våryr eller ikke, det er noe tiltrekkende med dem som har brukt kroppen og er litt halvsvette etter trening.  Både trening og sex frigjør endorfiner som gir en følelse av glede og tilfredstillelse. Jo oftere og jo mer intens frigjørelsene er, jo lettere vil det være å få nytelsen senere.Å se på folk som trener kan få oss til å undre på hvordan de er å ha sex med, da pustingen og pesingen kan minne om seksuelle aktiviteter. Men har det noe å si for prestasjonen i senga om vi er fysisk aktive ellers i hverdagen?

Ja, det kan faktisk være en fordel å finne seg en sporty sexpartner. De har:
1.      Bedre kondisjon, på grunn av høyere oksygenopptak og større hjertekapasitet, noe som gjør dem mer utholdne under sexakten. God blodgjennomsstrømning spiller en stor rolle for ereksjonen.
2.      Fysisk styrke, som gjør at de klarer å utføre de litt mer krevende posisjonene i senga, og holde dem over, vel, en lengre periode. En viktig del av sex er å føle seg sexy, og de som er komfortable med kroppen sin føler seg ofte mer selvsikre og tør å slappe mer av, nakne.
En trent kropp er tiltrekkende også, og ved å ha en kan du slik øke sjansene dine for å få sex.
3.      Fleksibilitet. Å være tøyelig i hofteregionen for eksempel, kan gjøre underverker for sexen, da det gjør området mer bevegelig og frigjør spenninger som kan låse sexmusklene.
4.      Sexlyst? Ja, og de fysisk aktive har mer sex også. Forskning viser at trening kan øke både sexlysten, sexaktivitene og tilfredsstillelsen du får av sex. En studie gjort på kvinner viste at kun 20 minutter intensiv trening var nok til å gjøre dem mer seksuelt oppmerksomme, og endorfinene som blir utskilt under trening gjorde dem seksuelt opphisset.

En sportsgren det muligens ikke er så bra å sikte seg inn på, er langvarig sykling, for det kan påvirke potensen negativt. Når menn sitter på en sykkel blir nemlig  kroppsvekten konsentrert i en liten region mellom beina kjent som perineum. Dette punktet inneholder mye blodkar og vev som spiller en viktig rolle i ereksjonsprosessen.
Trykket blir veldig stort når du sitter på et sykkelsete, kontra i en sofa eller på en stol, noe som gjør at blodtilførselen kan blokkeres midlertidig. Dette påvirker sensitivt vev, nerver og små blodkar. Resultater kan være problemer med å få den opp.

Menn som sykler mye, kan også oppleve forandringer i sædcellenes funksjon på grunn av den sterke varmeutviklingen i skrittet under langvarig sykling. Det har til nå aldri blitt påvist noen generell sammenheng mellom sykling og mannlig infertilitet, men det har blitt regnet som en mulig effekt og skal også ha blitt notert som et problem blant en rekke mannlige syklister.

Bedre føre var! Er du syklist, bør du ta hyppige pauser under langdistansesyklingen, samt passe på at du reiser deg fra setet av og til og rister litt liv i dine edlere deler.

Og visste du at en høy sædkvalitet faktisk kan få deg til å leve lenger? Danske forskere har nemlig funnet ut at om du har sunne og svømmeglade sædceller er sjansen for at du får et langt liv betraktelig høyere.
En gruppe walisiske forskere fant også en positiv sammenheng mellom antallet orgasmer en mann hadde i uken og hvor lenge han levde, så det viser seg at seksuell aktivitet beskytter menn mot en tidlig død.
Sex på resept?

Se linken til:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar