03.06.2010

8 måter å bedre hverdagenÅ endrer livet i en bedre retning kan være enklere enn du tror, og ved å ta små steg for en bedre helse gjennom å gjøre små endringer i livsstilen, istedet for store drastiske livsforandringer, er det større sannsynlighet for at de varer og blir en naturlig del av livet ditt.
Suksess kommer fra å ta initiativ og følge opp, altså ikke gi opp.Her kommer noen enkle tiltak du kan gjøre idag for å produsere en ny giv og bevege deg mot større suksess. Her er 8 måter å bedre hverdagen:

 1. Dropp hvitt søppel. - Hvitt sukker, hvitt brød, hvitt mel og bearbeidet mat er generelt skadelig for helsen. Det første trinnet for bedre helse er å droppe hvitt sukker og raffinert korn.

2. Beveg deg i den vanlige hverdagen din- Lev som om rulletrapper ikke eksisterer. Gå rundt så mye du kan selv om du har en stillesittende jobb. Ta spaserturer og strekk deg, eller gå av bussen ett stopp tidlig. Det ekstra bevegelsen vil ikke bare gi deg bedre helse, men at du føler deg bedre.
 
3. Spis ren naturlig mat- Hold deg til sunne matarer som gir stabil energi gjennom dagen. Ta bevisste valg, og spis for å holde blodsukkeret stabilt. Slik at du kan unngå at blodsukkersvingninger med oppturer og nedturer knyttet til det å spise ubalansert snacks og måltider med mye karbohydrater. Prøv å inkludere protein, godt fett og lite karbohydrater i hver av hovedmåltidene dine.

4. Øv deg på å være takknemlig - Det kan ha en stor effekt på humøret og velværen å ta seg tid hver dag til å skrive ned eller tenke på hva vi kan være takknemlige for. Jeg liker å skrive ned fem ting hver dag at jeg er glad har skjedd,og dette tar ikke lenger tid enn et par minutter, men det har en stor innvirkning på hvordan jeg føler.
If the only prayer you said in your whole life was, “thank you,” that would suffice.  ~Meister Eckhart
 
5. Slapp av og stress ned- (Med alt du gjør) Stopp deg selv når du stresser unødig, og tenk over om det du gjør hjelper deg på veien mot dine mål. Hva stresser du for? Hvem stresser du for? Er det verdt det?

6. Praktiser tilstedeværelse.  Legg merke til hva du gjør; enten det er å spise, gå eller under rengjøring. Du vil ikke bare nyte aktiviteter mer, men utvikle en vane av ekte "mindfulness".
7. Gå ut-Det er sommer og varmere temperaturer, frisk luft er godt for helsen! Dette er spesielt viktig for de med fast jobb i et kontormiljø. Før du vet ordet av det har dagen gått, og du har brukt veldig lite tid på å være utendørs. Gå ut i pausene dine
 
8. Pust! Bruk 10 minutter med dyp pusting hver dag -Dette krever litt innsats, for vi er nesten ikke vant til å ligge stille og ikke gjøre noenting. Ligg i 10 minutter hver dag og gjør noen dype rytmiske pust med magen. Dette kan roe ned sinnet og styrke nervene dine, og forlater deg med et klart hode og mer i stand til å takle stress. Pust ... ... ...

1 kommentar:

  1. Oi for en imponerende blogg! Du skriver masse vitenskapelig, interessane ting om kosthold, trening og helse! Legger deg til bloglovin ASAP!

    SvarSlett