09.07.2010

Grønn te øker fettforbrenningen


Grønn te hjelper deg å forbrenne fett fra magen.
Grønn te inneholder polyfenolen epigallocatechin gallate (EGCG), som blir den viktigste forbindelsen  i grønn te med tanke på de fettforbrennende effektene. EGCG virker blant annet ved å hindre nedbrytningen av noradrenalin, en nevrohormon som øker den metabolske raten og fettforbrenningen.

Hvis du ikke er kjent med de helsefremmende og fettforbrennende effektene av grønn te ennå, følg med her:

Flere studier har vist at grønn te faktisk kan bidra til å målrettet miste mer fett fra mageregionen heller enn andre steder, slik at du kan få en flatere mage raskere. En studie gjort på mus viste at musene etter et trening og kostprogram der de ble supplert med grønn te ekstrakt, mistet nesten 90% mer viskeralt fett enn mus som ikke fikk ikke grønn te ekstraktet, eller trente regelmessig. Men selv de  musene som fikk bare grønn te ekstrakt og ikke trente mistet rundt 60% mer viskeralt fett. Viskeralt fett er fettet som samler seg i mageregionen under musklene. Dette fettet har blitt knyttet til en rekke sykdommer, som hjerte-karsykdommer og diabetes. Derfor er det ikke bare viktig å ha lite fett på magen for å holde magen flat, men for helsen din også. Forskerne fant ut at grønn te ekstrakt økte fettforbrenningen til musene når de trente. En nyere studie fant også at hos mennesker mistet de som drakk grønn te i 12 uker mens de trente nesten 25 ganger mer fett enn de som drakk en kontrolldrikke. Det ser ut som polyfenolene i grønn te, spesielt da epigallocatechin gallate (EGCG), hjelper kroppen til å forbrenne mer fett når du trener. Og en god del av det fettet syntes å komme fra mageregionen. Så du bør definitivt vurdere grønn te for å hjelpe deg å få frem magemusklene. Men før du går guzzling grønn te, må du vite to viktige tips som vil hjelpe deg å maksimere mengden av EGCG kroppen absorberer fra grønn te.

Selv om drikke grønn te er en smart ide, er det også kommet kosttilskudd på markedet. Hvor gode effekter de har vet jeg ikke, men der er katekinene mer konsentrert og gir en høyere dose.
Grønn te hjelper deg å forbrenne fett fra magen.

Forskning fra sciencedaily.com:

Relaterte innlegg:
DRIKK GRØNN TE

1 kommentar:

  1. Du har glemt den sunneste teen. Yerba Mate te!

    Den inneholder masse antioksidanter, den øker forbrenningen og tilfører kroppen energi. Og my mer..

    Sjekk ut www.yerba.no

    SvarSlett