09.09.2010

God til å danse betyr god helse


Å være god til å danse kan være et tegn på god helse for menn. Forskerne sier at bevegelser forbundet med god dans kan være tegn på god helse og reproduktive potensiale.

Når du går ut for å danse på barer og nattklubber har mennesker en intuitiv forståelse av hva som gjør en person en god eller dårlig danser.


Forskere har gjennomført den første grundige analysen av dansetrinn som gjør menn attraktive for kvinner. Resultatene ble publisert i Royal Society journal Biology Letters og evolusjonspsykolog ved Northumbria University, UK.Dr. Nick Neave så på forskjellen mellom "god" og "dårlig" dans. Det de gjorde for aller første gang var å sette disse tingene sammen med en biometrisk analyse, slik at de faktisk kunne beregne veldig nøyaktig hvilke bevegelser folk fokuserer på. De ville finne ut hva og hvilke bevegelser som knyttet dem til kvinners meninger av mannlige dansere. Dr Neave spurte unge menn som ikke var profesjonelle dansere, til å danse i et laboratorium med 12 kameraer til et svært grunnleggende.


Disse bevegelsene ble deretter omgjort til en computer-generert karikaturtegning - en avatar - som kvinner rangert på en skala på en til sju. Forskerne ble overrasket over resultatene, for de trodde at armer og ben ville være veldig viktige for folk. Men det var faktisk ikke tilfellet, sier han. De fant ut at kvinner ga mer oppmerksomhet til kjernen av kroppen, altså regionen med hoftene, halsen og hodet.
Det var ikke bare hastigheten på bevegelser, det var også variasjonen i bevegelsene. Så noen som er svinger, bøyer, flytter seg rundt, nikker, beveger hoftene osv.
Bevegelser som ble beskrevet som forferdelige var de ”twitchy” og repeterende – og uten rytme.
Forskernes mål var å se om unge menn viste de samme ”frieribevegelsene” under nattklubbdansinen som dyr gjør i naturen. Når det gjelder dyr gir denne type bevegelser informasjon om helsen, alderen, deres reproduktive potensiale og deres hormonstatus.Folk går jo til nattklubber for å ha det gøy, men også for å vise seg fram og tiltrekke seg det motsatte kjønn. Hos dyr må de mannlige være i god fysisk form for å utføre disse bevegelsene. Forskerne mener det samme skjer hos mennesker, og de guttne som kan sette sammen disse bevegelsene gir uttrykk for å være sunne, friske og virile.
Dr Neave tok også blodprøver fra de frivillige. Tidligere indikasjoner fra biokjemiske tester har tydet på at menn som er bedre dansere også var sunnere.

Noen har foreslått en teori om hvorfor gode dansere er attraktive, nemlig symmetri. Gode danser er mer symmetriske enn dårlige, så symmetri synes å være en velsignelse på danse-gulvet. Og symmetrisk dansere ble vurdert mer positivt enn ikke-symmetriske, spesielt av kvinner i en studie gjort på dans.
Dr. William Brown sier at kvinner legger en større vekt på symmetri fordi de er mer kresne når de velger en make. Noen som er symmetrisk vil være i stand til å gjøre ting som for eksempel å løpe fortere, så å velge noen symmetriske ville bety noen som er i stand til å forsvare deg bedre og få mer byttedyr. De vet ikke om det var graden av symmetri i seg selv, en bedre rytme eller en tilknyttet karakteristikk eller evne som trengs for å utføre en komplisert dansebevegelse -som var nøkkelen.

Men hvis du er symmetrisk betyr det at du har de genene som styrer det og at ingenting har skjedd for å påvirke dem fra unnfangelse til voksen alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar