22.10.2010

Gjør dette den dagen!


Blåmandag? Nei, tirsdag er dagen når vi mest sannsynlig vil føle oss nedfor, ifølge den nyeste forskningen fra London School of Economics. Se her hvilke dager det er best å utføre ulike aktiviteter på:

Mandag
Best for avstressing: Finn tid til å slappe av En studie i British Medical Journal sier du har 20 prosent større sjanse for å dø av hjerteinfarkt på en mandag på grunn av etterfølgende fra helgens syndeer. Et større alkohol og matinntak i helgen og i tilegg stresset ved å vende tilbake til arbeid gjør at kroppen tåler mindre stress.
Unngå stress fra støy og trafikkrush ved å jobbe hjemmefra for eksempel. 
Mandag er heller ikke dagen for å starte en diett: En tredjedel av folk som begynner med å kutte kalorier på en mandag har gitt den opp innen tirsdag kveld, ifølge en meningsmåling.


Tirsdag
Best for lage ”to-do” lister: Vi er mest produktive på denne dagen, med nesten en fjerdedel av britiske ledere sa i en gallup at dette er dagen for å få ting gjort. 39 prosent sa mandag var deres minst produktive dag. En egen studie av den amerikanske Society for Industrial-og organisasjonspsykologi sa at vår rasjonelle "venstre" hjernehalvdel dominerer tenkningen tidlig i uken og er defor bedre for rutiner og slike jobber.
Best for å få nok søvn: Vi har minst sex på tirsdager, ifølge en helse-undersøkelse fra analyseselskapet GfK NOP.

Onsdag
Beste dagen for å jakte på kjærligheten: Denne dagen er faktisk ideell for en første date, det sa iallefall mer enn 40 prosent av 8000 som ble spurt. Hvis det går bra får du en hendig dags pusterom før den følgende fredagen. Og hvis det ikke fungerer, kan du se venner i helgen og ikke dvele ved katastrofen din.

Å be om lønnsforhøyelse: sjefer er mest mottakelige for forespørsler om lønnsutvikling på onsdager, ifølge en undersøkelse av mer enn 1500  firmaer i UK . På mandager er de for opptatt med å planlegge uken som kommer og å håndtere e-post fra helga. Innen torsdag og fredag tenker de igjen på helgen, og er mer sannsynlig at de vil slå ned forespørsler om høyere lønn.

Torsdag
Best for sykehusopphold: Innsjekking på en torsdag, og du er mer sannsynlig å få bli lenger – og det hele 24 timer mer enn pasienter innlagt på en søndag - ifølge en studie gjort av Institute for Public Policy Research. Pasienter innlagt på en torsdag var på sykehuset i 6,3 dager i gjennomsnitt, mot 5,3 innlagt på en søndag.

Beste dagen å ha sex:  Naturlige kortisolnivå og energinivået, som stimulerer og påvirker sexhormonene er på topp denne dagen. Still vekkerklokken og få tidlig morgensex. Morgenen er når nivåene av kjønnshormonet testosteron hos menn og østrogen hos kvinner er opptil fem ganger høyere enn resten av dagen.

Fredag
Best dagen for å slutte å røyke. Dette er fordi fredag er dagen når viljestyrken er på sitt sterkeste
 
Lørdag
Best å holde seg edru: Det er nesten 70 prosent flere innleggelser på sykehus denne dagen på grunn av alkoholmisbruk i forhold til daglig gjennomsnitt, ifølge British Medical Journal.
Beste dagen for å få en baby: Mens tirsdager faktisk er den dagen flest føder barn, ifølge Office for National Statistics, er faktisk lørdager best hvis du vil at barnet skal bli en vinner. (hva enn nå det betyr?) Ifølge ONS, har barn født på denne dagen en bedre sjanse for å bli statsminister – fordi av 21 statsministere siden 1900 er seks er født på en lørdag.

Søndag
Best dagen for å spise ute på restaurang: Å forberede en tradisjonell søndagmiddag er mer stressende enn å gå til tannlegen, ifølge en av fem personer i en undersøkelse. Så gå ut og spis – dette betyr også at noen andre tar seg av oppvasken.

Best for virtuelle kontakt: Hvis du vil at noen skal faktisk lese dine personlige e-poster, send dem på søndager.Forskning viser at "open" og "klikk" for e-poster sendt da er høyere enn noen annen dag, med i overkant av 30 prosent av mottakerne som åpner e-posten umiddelbart.Den verste dagen er onsdag, da er åpningsraten bare 23 prosent.Så da er det bare å starte planleggingen av neste uke folkens ;) !

2 kommentarer: