30.11.2010

Unngå hodepinetabletter!

Fra forskning.no:

Hodepinetabletter er hormonforstyrrende!
Smertestillende reseptfri medisin har samme hormonforstyrrende effekt som de fryktede ftalatene i miljøet. Det kan være årsaken til menns dårlige sædkvalitet, testikkelkreft og barnløshet.

"Gravide som tar hodepinetabletter med paracetamol, ibuprofen eller acetylsalisylsyre, har en økte risiko for å få guttebarn med testikkelmisdannelser.
Stoffene er nemlig hormonforstyrrende på samme måte som de fryktede ftalatene som brukes som bløtgjørere i PVC-, plast-, farge-, lakk- og kosmetikkprodukter.
Én hodepinetablett gir like mye hormonforstyrrende stoff som de fleste gravide får inn i kroppen via alle andre kjente kilder til sammen gjennom hele graviditeten.
Hodepinetablettenes hormonforstyrrende effekt kan ifølge Leffers være forklaringen på at et stigende antall gutter fødes med misdannelser på kjønnsorganene og at flere og flere menn har dårlig sædkvalitet og blir rammet av testikkelkreft.
– Hodepinetabletter er et viktig legemiddel fordi det kan redusere livstruende feber og lindre uutholdelige smerter.
– Men studien vår viser at pillene dessverre har en hormonforstyrrende effekt. De kan hemme testosteronnivået hos guttefostre, slik at kjønnsorganene deres ikke utvikles skikkelig under graviditeten, sier han.
– Som forsker og som privatperson vil jeg imidlertid råde gravide til å tenke seg godt om før de tar smertestillende midler. Jeg synes så avgjort de skal snakke med legen sin om det hvis de trenger smertelindring, sier Hass." 

Se også dette innlegget av Fredrik Gyllensten:
http://www.atletiskutvikling.no/bruk-av-smertestillende-en-bj%C3%B8rnetjeneste/

Ta kun smertestillende om du virkelig trenger det! 

6 kommentarer:

 1. Skummelt å tenke på at mange knasker dette nesten daglig. Har også vist seg å ha en sammenheng med lekk tarm.

  L:)

  SvarSlett
 2. Huff ja! Det virker som det er et legemiddel som kun bør tas når du virkelig har smerter, og når hvile, søvn, mindre stress, god mat eller en luftetur ikke hjelper! :)

  SvarSlett
 3. Huff og huff!!! Dette visste jeg ikke!

  SvarSlett
 4. Ja, det er som regel unødvendig å bruke legemidler for slike 'småproblemer', som er naturlig.

  Skrev faktisk nylig en artikkel om dette; http://www.atletiskutvikling.no/bruk-av-smertestillende-en-bj%C3%B8rnetjeneste/

  SvarSlett
 5. Helt enig! La til en link til innlegget ditt! veldig informativt og bra:)

  SvarSlett