19.01.2011

Den beste kuren mot bakrus


Alkohol er en gift og følgelig reagerer kroppen kraftig etter høyt inntak. Bakrus dagen der på er et kjent fenomen. Kaffe og en aspirin er funnet til å være den beste kuren for bakrus, hvis du har vært ute på en fuktig kveld.  
Forskere bekreftet dette når de fant at koffein i kaffe og anti-inflammatoriske ingredienser i acetylsalisylsyre og andre smertestillende reagerte mot de kjemiske forbindelsene fra etanol, eller ren alkohol.  Etanol gir hodepine takket være kjemisk acetate, kroppen danner dette i nedbrytingen av alkohol. Selv lave doser kan påvirke noen personer mer enn andre. Michael Oshinsky ved University of Philadelphia indusert hodepine i rotter ved hjelp av små mengder etanol. Han ga dem så doser av koffein og anti-inflammatoriske og fant at den blokkerte acetate og lettet hodepinen. Rottene var ikke dehydrert heller, som jo går imot et argument om at kaffe ikke bør brukes som en kur mot bakrus fordi det bare fører til ytterligere dehydrering.
 Se også disse om hvordan alkohol påvirker kroppen din:

3 kommentarer:

  1. He he:). Selv får jeg faktisk ofte vondt i hodet etter 1 glass vin, så 1 kopp kaffe kompenserer?:)

    L:)

    SvarSlett
  2. Ja jeg tåler heller ikke mye alkohol før jeg lider kraftig dagen derpå! Total hate! Hjelper ikke med bare kaffe da nei!S ;)

    SvarSlett