12.02.2011

Mindre karbohydrater: pizza

 Pizza er typisk helgemat - kosemat- lørdagsmiddag.
Vanligvis lages pizzadeigen av hvetemel slik at den minner om loff og er veldig stivelsesrik.
Men den kan også lages med mindre karbohydrater.

Denne oppskriften fant jeg på Janicke's blogg:
http://sunnfamilie.wordpress.com/2010/09/03/pizza/

Lavkarbo PIZZA:
Oppskrift:
500 g mandelmel (fåes på helsekostbutikker og Coop Mega f.eks)
100 g cottage cheese
150 g rømme
100 g meierismør
1 ss bakepulver
2 ss fiberhusk (fåes på helsekostbutikker og Coop Mega f.eks)
4 egg

Bland alt sammen. Deigen skal være klissete. Fordel deigen ut på 2 bakeplater og sett i ovnen på 200 grader i ca 10-15 minutter. Ta deigen ut og ta på fyll. Stek pizzaen til osten har en gylden farge. Siden deigen er forstekt er det viktig og ta ost på kantene også slik at den ikke blir brent.

Fyllet kan bestå av tomatsaus, ulike krydder, kjøttdeig, biffstrimler, kylling, løk, sopp og husk å topp med masse ost.











En annen variant fant jeg på Line's blogg:
http://lilalife.no/wordpress/2009/10/23/pizza-til-helgen/
God Helg! :)

4 kommentarer:

  1. Så kjekt, Den oppskrifta har jeg tro på! Pizza er lenge siden så det skal prøves neste lørdag.

    I kveld skal jeg lage langstekt andelår med aromasopp, hjemmelaget bernaise og fløtegratinert blomkål, droool ;)

    SvarSlett
  2. Jeg må få lov til å skryte av Melusine sin pizzabunn også, som jeg spiste i dag. Jeg tror det er den beste lavkarbo pizzabunnen jeg har testet ut så langt. Men nå har jeg ikke fått testa Janicke sin ennå altså ;)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, for en inspirerende og superinteressant blogg!! I forbindelse med oppskrifter lurte jeg litt på hva du tenker om sukrin? Det er tydeligvis blitt et svært populært produkt og ertstatningsmiddel for sukker og kunstige søtningsmiddel. Leser en del sunnhets- og kostholdsblogger hvor flere av personene bak dem bruker dette i bakst. Sukrin regnes jo ikke for å være et kunstig søtningsmiddel da det finnes naturlig i naturen, det gir ingen blodsukkerstigning og det innholder ingen kalorier..!? Er det for godt til å være sant? Kan dette virkelig være bra for kroppen?

    SvarSlett
  4. Ja det hørtes jammen godt ut Øystein:)
    Ja det finnes flere ulike lavkarbo oppskrifter som er gode.Får prøve ut og finne sin favoritt.
    Kjekt at du får inspirasjon Camilla! Har ikke satt meg så mye inn i sukrin, bruker ikke sukker noe særlig i kosten. Tror nok det er bedre enn vanlig sukker og søtningsmidler ja, men det kommer an på om det påvirker insulinutskillelsen om det er "bra" for kroppen. Kan sjekke det ut.

    Solveig:)

    SvarSlett