07.03.2011

Fettsyrer lindrer PMS!

Her er enda en grunn til å få i deg nok essensielle fettsyrer:
Tilskudd av essensielle fettsyrer ga signifikant mindre symptomer og premenstruelle plager. Dette viste en randomisert kontrollert studie med 120 kvinner som ble omtalt i journalen Reproductive Health.
 
"Women who were given capsules containing 2 grams of a combination of gamma linolenic acid, oleic acid, linoleic acid, other polyunsaturated acids and vitamin E reported significantly eased PMS symptoms at both 3 and 6 months after they began the treatment. Few adverse events were recorded and these were mild, insignificant and did not appear to be directly related to the medication. "
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110116214606.htm


PMS er forresten betegnelsen på en rekke plager som opptrer i dagene før menstruasjonen. Noe vi kvinner må lide oss gjennom! Omtrent en tredjedel av alle kvinner har dette i noen grad, mens en liten del - omtrent fem prosent - har store plager.
De plagene det dreier seg om, er gjerne:
- irritabilitet
- depresjon
- hodepine
- væskeansamling i kroppen
- oppblåsthet
- ømme bryster


 

7 kommentarer:

 1. Dette er jeg overbevist om at stemmer! :-) Etter at jeg la om til LCHF livsstil er PMS smertene så godt som borte. Har alltid blitt veldig redusert 3-4 dager, og vondt i korsryggen og diffuse smerter i magen, men nå er de borte :D Eneste jeg merker er et sug etter sjokolade dagen før, men dette er tross alt den eneste dagen jeg har søtsug i løpet av en hel måned. Måtte bare kommentere dette. Tror mange jenter kunne vært kvitt mange av PMS plagene på denne måten. Før var jeg storforbruker av paracet og ibux under menstrasjonen, nå har jeg ikke behov for det lenger (og jeg tar absoultt ikke flere piller enn jeg må)

  Kjempe fin blogg Solveig :)

  SvarSlett
 2. Jippi:-) Oppdaget nettopp bloggen din og er kjempe imponert.. En ny fast leser her!

  SvarSlett
 3. Kan LCHF virke negativt for personer som har uteblitt menstruasjon over tid på grunn av slankning? Har lest flere steder at LCHF er positivt, da det senker mengden østrogen, men vil det da i dette tilfellet virke mot sin hensikt, eller være skadelig?

  SvarSlett
 4. Har tatt Nattlysolje for å minske PMS det siste året, men har no lest mykje om at ein ikkje skal ete for mykje Omega6. Kan det vere farlig å ta Nattlysolje fast?

  SvarSlett
 5. Kalsium, magnesium og D-vitamin, jenter - det er tingen!
  Jeg begynte med magnesium og kalsium pga kostomlegging og pms'en ble minisert kraftig!
  NB - ta det jevnlig ellers kommer pms'n tilbake.

  Foresten se her (men her nevnes ikke magnesium)
  http://www.dinside.no/349956/riktig-mat-mot-pms

  SvarSlett
 6. Takk for at dere deler tips og råd:)!
  Elisabeth: Takk!:)
  Anonym 1: da LCHF er et sunt kosthold som kroppene og genene våre er tilpasset til å spise vil jeg ikke tro at det er negativt for deg selv om du har mistet menstruasjonen. Fett i kosten vil derimot kunne bidra til å normalisere hormonbalansen i kroppen, mye bedre enn karbohydrater.:)
  Henriette: Det handler om balansen mellom omega 3/omega 6, der forholdet bør være ca 1/2. Så om kosten din har mye omega 3 ellers burde ikke dette tilskuddet være et problem. Tar du omega 3 tilskudd også?
  Anonym 2: Takk for tipset!:)

  SvarSlett
 7. jeg tar 3 stk.omega 3 med d og e vitamin pluss 1.stk vitamineral med jern pluss 2 .stk.c.vitamin hver dag for mine premenstruelle plager pluss att jeg drikker litt melk (kalsium)og spiser litt nøtter( b.vitamin)hver dag og det er en himmelsk forskjell fra før jeg begynte med hensyn til pms.var virkelig plaget med alt som det premenstruelle kunne komme med. nå må jeg stoppe litt opp når jeg får det mndtlige,å smile for meg selv,man må bruke det hver dag,og i noen uker før man merker resultat.virker ihvertfall på meg.

  SvarSlett