13.03.2011

Søvn nyheter

 Søvn lader opp læringsevnen!
Den drømmeløse tilstanden som halve søvnen består av, er kanskje undervurdert, tror Berkely-forskere.
De fant ut at såkalte søvnspindler, som er kortvarige, kjappe pulser som bryter de ellers trege hjernebølgene, så ut til å danne nettverk mellom nøkkelområder i hjernen for å rydde vei for læring. Dette skjedde i størst grad under stadium 2 av REM-søvnen.
Den mest søvnspindelrike søvnen inntreffer før du når den dype drømmesøvnen, i den andre halvdelen av natta. - Hvis du går glipp av den delen av søvnen, kan det tenkes at det svekker læringsevnen din, sier Bryce Mander i en pressemelding fra University of California Berkely. (forskning.no/MN)

For lite søvn ser ut til å få folk til å ta risikofylte avgjørelser på overoptimistisk grunnlag.
Forsøkspersoner skulle foreta økonomiske valg etter seks og åtte timers søvn. Mange av de som sov lite, valgte alternativer som la vekt på finansiell gevinst, snarere enn å foreta valg som reduserte tap, ifølge en pressemelding fra Duke University Medical Center. Med hjernescanning, fant forskerne at søvnberøvelse førte til større aktivitet i hjerneområder som vurderer positive utfall. For lite søvn fører til redusert aktivitet i områdene som behandler de negative følger, ifølge forskerne. De påpeker at kasinoeiere har skjønt dette lenge før de selv begynte å forske på temaet. (forskning.no/MN).

2 kommentarer:

  1. Bra inlægg.. Man må bli flinkare till å sova ordentligt:)

    SvarSlett
  2. Hihi, Gode nyheter for meg som er glad i å sove :))

    SvarSlett