26.04.2011

Fotballspillere på LCHF - link

Når til og med professjonelle idrettsutøvere sverger til et kosthold med mye fett og lite karbohydrater og presterer bedre, da kan man stole på at det går helt fint å trene optimalt på LCHF.

"Bacon fremfor brød! Alle spillerne på Strømsgodset og Odd Grenland blir oppfordret til å spise lite karbohydrater. Ernæringsrådgiveren vil heller at de spiser matvarer som rent kjøtt, bacon, fisk, fjærkre, egg, grønnsaker og feite meieriprodukter fremfor brød, pasta, ris og sukker.
– Det gjør at gutta tåler mer trening og er mindre utsatt for sykdom og skader. I tillegg er vi i verdenstoppen på lav fettprosent, sier ernæringsrådgiver Kenn Hallstensen. Tanken bak et lavkarbo-/høyfettkosthold er at kroppen skal hente energien sin fra fett istedenfor karbohydrater. Ifølge Hallstensen vil det gjøre at blodsukkeret blir mye mer stabilt. Et mer stabilt blodsukker gjør at kroppen får bedre balanse mellom de oppbyggende og nedbrytende hormonene. Kroppen vil da restituere seg raskere, og spillerne tåler mer trening."

"Det var daværende Strømsgodset-trener Dag-Eilev Fagermo som innførte lavkarbokostholdet i Strømsgodset i 2006. Han tok med seg kostholdsideen og ernæringsrådgiver Hallstensen til Odd Grenland da han begynte der i 2008. I dag er det kun Strømsgodset og Odd Grenland som kjører et så strengt kostholdsopplegg.
– Det ble veldig godt mottatt blant spillerne. I begynnelsen var forståelig nok noen skeptiske, men det forsvant fort i takt med de positive resultatene. I dag er de aller fleste spillerne i SIF og Odd Grenland med på kostholdsopplegget, som for øvrig er frivillig, sier Hallstensen.

Kaptein på Strømsgodset, Alexander Aas, gikk over til et lavkarbokosthold da han begynte i klubben i 2007. Han sier at han har merket en klar bedring på flere områder.

– Jeg restituerer meg mye raskere etter trening, og det gjør at jeg kan trene mer. I tillegg er kroppen og formen mer stabil. Nattesøvnen er også blitt bedre. Tidligere kunne jeg trenge en ettermiddagslur etter trening, men det har jeg ikke behov for lenger, sier han.

Akkurat i dag falt valget på en omelett med spekeskinke fremfor bacon, fordi da blir han ikke så tung i kroppen. Han skal tross alt trene om et par timer. I begynnelsen synes han at det var rart å skulle spise så fettrike frokoster, men nå er det blitt en vane."

 Les hele på:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/buskerud/1.7603074

2 kommentarer:

  1. Jeg tenker likt som disse fotballspillerne og sverger til lavkarbo, men har også dager helger hvor jeg spiser litt mer karbohydrater grunnet trening etc.

    SvarSlett
  2. Fotballspillerene spiser relativt LCHF mellom kampene, men øker KH-inntaket sitt når det er mer behov, rett før/under/etter kamp! Har snakket me Heidi Holmlund som er ernæringsfysiologen på olympiatoppen, som kan bekrefte dette. Det blir feil å gi et bilde av at det er 100% LCHF de går på, noe det ikke er. (Hørte blant annet at de serverte potetsalat i kantinen deres! hehe) Mange av spillerene har rett å slett forbedret kostholdet sitt ved å kutte ut så mye raske KH når de ikke har så stort behov for det i den normale hverdagen. Når det kommer kamp øker de KH inntaket sitt, pga et større behov for den type energi.

    SvarSlett