15.05.2011

Bort med magefettet - link

Magefettet må angripes fra flere vinkler. Først og fremst gjelder det å gå løs på de livsstilsfaktorene som skaper grobunn for det overflødige fettet. Det er disse du må fokusere på.

Karbohydrater 

http://solveigs-smil.blogspot.com/2011/01/trening-med-lite-karbohydrater.html

 • Forårsaker: Raske karbohydrater fra godteri, kaker, brus, sterkt bearbeidede kornprodukter og andre karbohydratrike matvarer sender blodsukkeret til himmels. Det påvirker kroppens hormoner i retning av større fettansamling på magen.
 • Mottiltak: Du må først og fremst kvitte deg med sukkerbombene. Det finnes ikke plass for større mengder brus, godteri og kaker hvis du vil bli kvitt magen. Du må også kutte ned på pasta, ris, poteter og brød og spise mer grønnsaker. Du kan optimalisere kosten ytterligere ved konsekvent å blande stivelseskildene med protein og fett, for eksempel fet fisk, magert kjøtt, frø og kjerner. Flere undersøkelser har vist at disse øker den tiden karbohydratene bruker på å komme ut i blodbanen.

Alkohol

 • Forårsaker: Alkoholholdige drikkevarer som øl, vin og brennevin er virkelig ikke bra for magen. Årsaken er at alkohol er et giftstoff som øker kroppens produksjon av stress hormonet kortisol. Det får et eventuelt kalorioverskudd til å sette seg i magens fettlagre.
 • Mottiltak: Drikk mindre alkohol. Hvis du vil kvitte deg med fettet rundt midjen, er du nødt til å gjennomgå alkoholvanene og redusere inntaket til 3–5 enheter per uke. En god måte å oppnå det på er ved å unngå alkohol til hverdags. Nettopp de siste årenes rødvinskultur med vin til hverdagsmaten er en av de viktigste grunnene til at magefettet har fått en eksplosiv utbredelse.

Fett

http://solveigs-smil.blogspot.com/2011/01/derfor-br-du-redusere-sukker-og.html 

 • Forskere har påvist at en kost som er rik på enumettede fettsyrer, motiverer kroppen til å brenne fett nettopp fra magen.
 • Mottiltak: Fete, animalske matvarer, fete grønnsaker, som avokado og oliven > Planteoljer som avokado-, oliven- og rapsolje > Nøtter, som hassel- og jordnøtter (peanøtter), pekan- og pistasjnøtter > Frø og kjerner, som lin-, sesam- og solsikkefrø > Diverse, som havregryn, majones, sild og makrell

Stress 

http://solveigs-smil.blogspot.com/2011/03/skjult-stress-del-2-konsekvenser.html

 • Forårsaker: Flere undersøkelser dokumenterer en klar sammenheng mellom stress og magefett. Det bunner i at stress øker nivået av stresshormoner i kroppen. Disse får kroppen til å redusere forbrenningen ved å senke stoffskiftet. Samtidig flyttes overskytende kalorier til mageregionen. Når man kombinerer dette med at mange kompenserer for stress med alkohol og søtsaker, så har du en giftig blanding som virkelig gir magefettet optimale vekstbetingelser.
 • Mottiltak: Du er først og fremst nødt til å erkjenne at en stresset tilværelse er et stort hinder for ambisjonene om å gå ned i vekt. Når du først har kommet til denne erkjennelsen, er det nødvendig å bruke en del ressurser på å arrangere tilværelsen slik at du får mer luft i kalenderen.

For lite trening

http://solveigs-smil.blogspot.com/2011/04/5-sprsmal-og-svar-om-trening.html

 • Forårsaker: Det er nesten ikke mulig å holde fettet fra livet hvis du ikke trener og utnytter hverdagens muligheter for å forbrenne litt ekstra kalorier. Moderate treningsmengder reduserer også kroppens nivå av de stresshormonene som ellers sørger for å plassere fettet i mageregionen.
 • Mottiltak: Sørg for å planlegge slik at du får plass i kalenderen til å trene minst tre ganger i løpet av en vanlig arbeidsuke. Det kan være en rask løpetur, litt fotball, styrketrening eller hva du måtte foretrekke. Kontinuitet er viktigere enn disiplin, så sørg for at du prioriterer å gjennomføre treningen
Dette innlegget kommer fra treningsmagasinet.no.
 http://aktivtrening.com/helse/vekttap/vekk-med-magefettet

4 kommentarer:

 1. Hei, Solveig!

  I dag så jeg et program på NRK1 som het "Lev lenge" - dagens tema var leveren. Jeg vet jo at for mye alkohol og fett (hovedsaklig dårlig fett som mettet og transfett antar jeg) kan trigge skrumplever. Men dette fikk meg også til å tenke på en ting; kan for mye fett i kosten generelt også være skadelig for leveren? Jeg tenker da på om LCHF-kostholdet kan være skadelig for leveren grunnet mye fett? Eller er det slik at så lenge fettet er av den sunne typen, så går det greit om ikke bare enda bedre? Finnes det noe forskning på dette?

  Synes selv at LCHF og steinaldermat egentlig høres veldig logisk og fornuftig ut, men vil bare avkrefte bekymringen min :)

  Har også hørt at for mye kanel kan være skadelig for leveren - hvor mye er for mye?

  Flott og interessant blogg!

  Mvh Kristine

  SvarSlett
 2. Hear hear! Folk er jo ikke klar over hvor farlig magefettet er..det viscerale fettet rundt indre organer er jo livstruende på lik linje med røyking!

  SvarSlett
 3. hei! Eg linka til bloggen din frå bloggen min.... håpe det va greit! ;) ha ein fin dag! :)

  SvarSlett
 4. Kristine: Jeg har ikke sett noe forskning på hvordan LCHF påvirker leveren, men det komme nok snart da interessen for lavkarbo kosthold er økende. I kombinasjon med sukker, eller mye karbohydrater er mye fett skadelig, så hold deg unna dem. Er ikke sikker på hvor mye kanel som er for mye, elsker kanel selv og spiser det ofte, så håper ikke det er for skadelig ;)
  Levtil100: Ja helt riktig:)
  Tantebleik: Helt flott det!:)Likemåte!

  SvarSlett