13.06.2011

Sjokolade inhiberer enzym: vektnedgang studie


Trenger du en god grunn til å innta en bit mørk sjokolade daglig?
Kjemiske forbindelser i sjokolade kan hemme enzymer i kroppen involvert i absorbsjonen og omsetningen av fett og karbohydrater. I såkalte ”test-tube” studier, fant forskere ved Hershey Center for Health and Nutrition og Pennsylvania State University in University Park at procyanidins – pigmenter og antioksidant forbindelser - og i mindre grad behandlet kakao,  senker aktiviteten til tre viktige fordøyelsesenzymer. Forskerne rapporterer at for å oppnå effektene må høye konsentrasjoner nås, og de konkluderer med at kakao-forbindelsene demonstrere lovende positive effekter for vektnedgang.

"This study demonstrates that cocoa polyphenols can inhibit digestive enzymes in vitro and may, in conjunction with a low-calorie diet, play a role in body weight management."

Abstract: Inhibition of Key Digestive Enzymes by Cocoa Extracts and Procyanidins

2 kommentarer:

  1. sykt! jeg har spist normalt ,MEN har spist sjokolade HVER dag og mistet litt fett ser det ut til!!! :o

    SvarSlett
  2. Hehe ja kanskje sjokoladen har hjulpet litt på?;)

    SvarSlett