11.07.2011

Sommer lesing- fitnessbloggen

Se mine innlegg på fitnessbloggen.no:

Muskler blir ikke til fett
Hvorfor sier folk at muskler kan bli til fett? Det er en misforstått og dum myte. Fettvev og muskelvev er to helt forskjellige komponenter i kroppen. De har helt forskjellige oppgaver, strukturer og reagerer på trening på ulike måter. Fett kan aldri bli muskler, og muskelceller kan aldri bli fettceller.


Usunt å være tynn sofagris
Aktiv og overvektig, eller lat og tynn? Mange tror at de ikke behøver å være fysisk aktive fordi de er naturlig tynn. En ny studie viser derimot at du faktisk har større sjanse for å leve lengre om du trener og har et kilo for mye, enn om du er normaltvektig, stillesittende og ikke trener.


slik øker du HDL kolesterolet
Om du ønsker å øke HDL-kolesterolet, anbefaler Solveig Haga Staurland deg å trene regelmessig, kutte røyken og sukkeret, samtidig som du får i deg rikelig med fett fra kostholdet.


Fruktose gjør deg feit
Fruktose omtales ofte som et sunnere sukker. Men er det det? Jeg vil gå så langt å si at i ren form er fruktose fettdannende, senker insulinfølsomheten og øker risikoen for metabolsk syndrom. (Når vi snakker om fruktose, mener jeg ikke frukt, eller fruktsukker, så les videre før du protesterer.)


8 tips til å redusere karbohydratinntaket
At vi nordmenn er oppvokst med mye karbohydrater i kostholdet, betyr nøvendigvis ikke at vi er tilpasset et slikt kosthold. Her får du 8 knallgode tips til hvordan du reduserer inntaket.

GOD SOMMER!

4 kommentarer:

  1. Masse fantastiske artikler som leserne virker strålende fornøyd med!

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha!:) kjekt å være en del av en så suksessfull side!

    SvarSlett
  3. Knallgode artikler Solveig! Har såklart lest de etterhvert som de har kommet, og ser frem til neste!

    SvarSlett