26.07.2011

Sommerlesing - #2

Fra fitnessbloggen:

LPL- lagring av fett
Lipoprotein lipase (LPL) er et viktig enzym i fettlagringsprossen. Kroppen både lagrer og frigjør fett samtidig. Hvor store fettlagrene dine er avhenger av balansen mellom de to prosessene. Faktisk kan fett frigjøres fra en fettcelle og så lagres i en annen. lipoprotein lipase (LPL) finnes ikke bare på fettceller, men også muskel og hjerteceller, og hver eneste celle som bruker fettsyrer som energikilde eller lagrer dem, bruker LPL for å gjøre dette.Finn ut hvordan det påvirkes, og hvordan du kan redusere lagringen av fett i fettcellene.

9 tips til muskelvekst:
Noen har allerede i ung alder en godt utviklet muskelmasse, lenge før de tenker tanken på å begynne å trene styrke. Mens andre har mer enn nok med å oppnå et treningsresultat som gjør at andre ser at de i det hele tatt trener. Vi gir sistnevnte gruppe en god grunn til å smile med disse 9 tipsene til hvorfor muskelveksten uteblir, og hva du kan gjøre med problemet.
http://fitnessbloggen.no/9-muskelveksten-tips/

Optimal dose og inntak av omega 3 fettsyrer:
Spørsmålene om omega-3 er mange og handler om alt fra hvilken type som er best, hva man bør betale og hvor mye man trenger. Les videre og få svar på mer enn du visste du lurte på. 

La matrestene være igjen på fatet:
Hvis du ønsker å holde energiinntaket ditt lavt, bør du kanskje tenke deg om 2 ganger før du løper på kjøkkenet med middagsrestene.Det kan være noe i utsagnet: ”Utav syne utav sinn”, i alle fall i forhold til inntak av nøtter. En ny studie viser at kan det være smart å la skallene til pistasjnøttene være igjen på bordet ettersom du spiser dem, da det fører til et lavere kaloriinntak.


Er proteiner mettende?
Et innlegg av Pål Jåbekk på bloggen hans.
http://paljabekk.blogspot.com/ 

Ha en fortsatt god sommer! 

1 kommentar:

  1. Hei! Så bloggen din på anbefalt-av-sol-lista :O) Kjempe spennende! Har selv master i molekylærbiologi/muskel fysiologi og liker veldig godt å lese innlegg som er basert på vitenskap! Her kommer jeg til å følge med!

    SvarSlett