25.09.2013

Standard middag under paleoutfordringen


Denne middagen har vært en gjenganger denne måneden (og før det også når jeg tenker meg om..).
Grillet kylling med brokkoli/avokado mos og grillede auberginer. D.I.G.G!

Det er en perfekt kombinasjon av både smaker og teksturer. Spicy kylling med fløyelsmyk mos. I tillegg blir det perfekt arbeidsfordeling. Jeg lager - han griller. ;-) Jeg marinerer kyllingen i ca 10-15 minutter i hjemmelaget spice mix (se under). Vanligvis har vi en grønnsaksmix i tillegg, og vi har avokado i brokkolimosen for å få inn sunt fett i retten, for ellers blir denne middagen veldig mager. Bruker også litt smør og pesto i mosen for ekstra god smak*, men det funker med salt og pepper og altså. 













Spice mix (for ca 600 gram kyllingfilet)
2 store ss chillipulver
1 ts karri pulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts cayenne krydder
1 dl olivenolje

Mariner - grill!

Brokkolimos (for to personer)
2 brokkoli-hoder
(trenger stavmixer)
1 moden avokado
salt, pepper etter ønske
1 ss smør *
1 ss grønn pesto *

Kok brokkoli mør, hell av alt vannet, mos fin med stavmixer (skal ha litt tekstur). Ha i i smør og pesto * og bland godt. Mos en avokado, og tilsett den så i mosen. Bland godt og krydre med salt og pepper.   

*Unngås på #paleoutfordringen eller en whole30/whole9. 

Grillede auberginer
Kutt en aubergin i skiver og legg på en tallerk eller skjærefjøl. Salt hver skive godt (skal tørkes av uansett) og la ligge i 10 minutter. Da vil det komme ut væske fra auberginene. Tørk dette av, snu skivene, og gjenta. Start derfor med dette, så kan du lage mosen osv mens de ligger å klargjør seg. Når de er klare for grilling smører du hver skive lett med litt olje, og griller til de er helt myke. Hvis de er tørre smaker de bittert, er de myke smaker de himmelsk. 



Plate up, server, og nyt sammen med noen du er glad i <3

4 kommentarer:

  1. Hei Solveig!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett
  2. Jeg er 29 år gammel og har fått diagnosen brystkreft, enkel behandling og en lignende historie, bortsett fra min første aksept som avvisning av urtemedisin. Jeg var ikke en del av Perseid-bevegelsen og bygde egentlig ikke forhold til noen av dem, jeg trodde bare på deres drift. Jeg sier dette fordi det var under bruken av Dr. Itua urtemedisin at jeg nå attesterer at urtemedisin er ekte, fytoterapi Dr. Itua helbredet brystkreft min som jeg led i 2 år. Dr. Itua urtemedisin er laget av naturlige urter, uten bivirkninger, og lett å drikke. Hvis du har samme brystkreft eller en hvilken som helst type menneskelig sykdom, inkludert hiv / aids, herpes, kreft i eggstokkene, kreft i bukspyttkjertelen, blærekreft, prostatakreft, glaukom., Grå stær, makular degenerasjon, hjerte- og karsykdommer, autisme, lungesykdom. Forstørret prostata, osteoporose. Alzheimers sykdom, hjernekreft, spiserørskreft, galleblæren kreft, svangerskaps trofoblastisk sykdom, kreft i hode og nakke, tarmkreft, nyrekreft, melanom, mesothelioma, multippel myelom, nevroendokrine svulster, Hodgkin lymfom, kreft i munnen, eggstokkreft, Sinuskreft ,, Bløtvevssarkom, ryggmargskreft, magekreft, testikkelkreft, kreft i halsen, kreft i skjoldbruskkjertelen, livmorkreft, vaginal kreft, kreft i lungene, psoriasis, tachsykdommer, lupus, enddomertil kreft, cerebrovaskulære sykdommer,
    Demens.lungskreft, hudkreft, testikkelkreft, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSER, HEPATITIS, INFERTILITET KVINNER / MAN, KONTAKT E-post / WHATSAPP: Eller drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

    SvarSlett