07.03.2010

Good Calories, Bad Calories

De 10 kritiske konklusjonene i boken: Good Calories, Bad Calories, av Gary Taubes:

1. Fett i kosten, enten mettet eller umettet, fører ikke til hjertesykdommer.
 

2. Karbohydrater fører til hjertesykdommer, på grunn av effekten de har på hormonet insulin. Jo lettere fordøyelig og raffinerte karbohydratene er, og jo mer fruktose de inneholder, jo mer negativ effekt har de på helsen, vekten og velværen din.
 

3. Sukker- sukrose (strøsukker) og high fructose corn syrup er spesielt skadelige. Glukosen i disse sukrene øker insulinnivået; fruktosen påvirker leveren på en meget ugustig måte. 

4. Raffinerte karbohydrater, stivelse og sukker er også den delen i kosten som er mest trolig å øke sjansen for kreft, Alzheimer’s, og andre kroniske sykdommer. 


5. Overvekt er en lidelse med overskudd av fett, en akkummulering av fett op kroppen, ikke en lidelse av overspising og stilesittende adferd.
 

6. Trening fører ikke til tap av overskuddsfett på kroppen; det gjør oss mer sultne. 

7. Grunnen til at folk blir fete er en ubalanse i den hormonelle reguleringen av fettvev og fettforbrenningen (metabolismen). Mer fett lagres i fettvevet enn det som mobiliseres og brukes som energi. 






8. Insulin er den hovedregulatoren for fettlagring. Når insulinnivåene er høye, lagres kalorier som fett. Når insulinnivåene er lave, frigjøres fett fra fettvev og fettcellene og forbrennes som energi.
 

9. Ved å stimulere utskillelsen av insulin gjør karbohydrater deg fet, og fører til overvekt. Ved å føre til fettlagring gjør karbohydratene deg også sultnere og minker energiforbruket og fysisk aktivitet, som igjen fører til overvekt.
 

10. Jo mindre karbohydrater du spiser, jo bedre og gladere, friskere og slankere vil du være.




Good Calories
These are from foods without easily digestible carbohydrates and sugars. These foods can be eaten without restraint.
Meat, fish, fowl, cheese, eggs, butter, and non-starchy vegetables.

Bad Calories
These are from foods that stimulate excessive insulin secretion and so make us fat and increase our risk of chronic disease—all refined and easily digestible carbohydrates and sugars. The key is not how much vitamins and minerals they contain, but how quickly they are digested. (So apple juice or even green vegetable juices are not necessarily any healthier than soda.)
Bread and other baked goods, potatoes, yams, rice, pasta, cereal grains, corn, sugar (sucrose and high fructose corn syrup), ice cream, candy, soft drinks, fruit juices, bananas and other tropical fruits, and beer.


Se denne artikkelen av Gary Taubes: 

what if its all been a big fat lie?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar