13.09.2013

Paleo oppskrifter

Da jeg bestemte meg for å være med på 30 dagers paleoutfordring ble jeg umiddelbart inspirert til å lete opp nye matoppskrifter. Det er jo en hel måned uten tilsetningsstoffer, sukker, melkeprodukter, kornprodukter eller søtning av noen slag så jeg lette etter alternativer for de tingene jeg bruker som ikke går denne måneden.

1) Egg med smør
Smør klassifiseres som et melkeprodukt, så det er ikke lov denne måneden. 
Klarnet smør som ghee er ok så tenker å lage meg en boks med det. 
2) Soyasaus
Jeg bruker ikke soyaprodukter ellers men liker å ha glutenfri soyasaus å dyppe i når vi har sashimi av laks for eksempel, men den er også ut denne måneden. Bruker det også i retter med kjøttdeig eller kylling så her må jeg prøve nye oppskrifter så det ikke blir så kjedelig. 

3) Ost
Jeg elsker ost. Nesten all slags ost. Har vanskelig for å stoppe når det kommer til ost, derfor er det kanskje bra å ha en måned uten? Cottage cheese er et lett alternativ når det er travelt på jobb, og også som desssert, men her må jeg bare bi bedre med å planlegge. Jeg liker også å ha ost på toppen når jeg lager kjøttdeig grateng med squash, men denne måneden skal jeg unngå ost 100 %. 

4) Søtning
Jeg bruker litt stevia i espressoen min om morgenen, og i sunnere baking og liknende, men dette skal jeg unngå hele september. Selv om stevia ikke er et sukker og ikke gir blodsukkerstigning eller økning i insulinnivået er det en søt smak, og det skal unngås. Skal en bli kvitt søtsug må også slike søtningsstoffer kuttes ut. 

Til nå har vi hatt blant annet: (til middag)
- Fiskewok med masse grønnsaker og kokosmelk
- Grillet kylling med brokkolimos og aubergin
- Hel ovnstekt kylling med rosmarin og sitron
- Ovnstekt laks med blomkål og søtpotetmos
- Svinestek med gulerøtter, løk og brokkoli
- Hjemmelagede karbonader med avokadomos og grillede grønnsaker

Nå er jeg på jakt etter oppskrifter som passer innenfor challenge malen. Har du noen tips om nettsider med fristende oppskrifter?

Har dere forresten sett denne? ;-)

5 kommentarer:

 1. Ost er det aller aller vanskeligste!!!! Og Cottage Cheese med bær er verdens beste frokost... Jeg trenger litt mer tid for å blir klar mentalt for paleo-utfordringen... :) Let me know hvis du finner gode alternativer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tell me about it! Drømmer om ost når jeg er ferdig!!;)
   Har nok ikke funnet noen alternativer, men har gått over til å spise mer egg&avokado eller middagsrester til frokost. Det går helt greit, men savner å kunne ta meg litt av og til. Hvilken ost er din favoritt btw?

   Slett
  2. Hadde jeg bare likt kokt egg (og omelett uten fløte), så hadde det kanskje vært enklere... Så jeg ser for meg en del kjøtt og grønnsaksmåltider..
   Går stort sett for norvegia eller jarlsberg, men også feta og mozarella er gjengangere.. skjønner ikke hvordan jeg skal klare det. Og 1 boks CC er vel gjennomsnittet pr dag for tiden.
   Så kostholdet generelt er jo bra vil jeg si, men jeg har noen issues jeg vil finne ut av og da er det en fin måte å teste det ut på :)

   Slett
  3. Det er en vane sak. Når du er innstilt på at du ikke skal ha cottage cheese i en måned går det greit, og du får faktisk mindre lyst på det. Men det er smart å være klar mentalt ja. Jeg føler ikke noe særlig forskjell når jeg har kuttet ut alle melkeprodukter, noe som jeg tenkter idikerer at jeg tåler det bra, heldigvis ;-) Det blir ikke 'for life' uten ost for å si det sånn!

   Slett
 2. Jeg er 29 år gammel og har fått diagnosen brystkreft, enkel behandling og en lignende historie, bortsett fra min første aksept som avvisning av urtemedisin. Jeg var ikke en del av Perseid-bevegelsen og bygde egentlig ikke forhold til noen av dem, jeg trodde bare på deres drift. Jeg sier dette fordi det var under bruken av Dr. Itua urtemedisin at jeg nå attesterer at urtemedisin er ekte, fytoterapi Dr. Itua helbredet brystkreft min som jeg led i 2 år. Dr. Itua urtemedisin er laget av naturlige urter, uten bivirkninger, og lett å drikke. Hvis du har samme brystkreft eller en hvilken som helst type menneskelig sykdom, inkludert hiv / aids, herpes, kreft i eggstokkene, kreft i bukspyttkjertelen, blærekreft, prostatakreft, glaukom., Grå stær, makular degenerasjon, hjerte- og karsykdommer, autisme, lungesykdom. Forstørret prostata, osteoporose. Alzheimers sykdom, hjernekreft, spiserørskreft, galleblæren kreft, svangerskaps trofoblastisk sykdom, kreft i hode og nakke, tarmkreft, nyrekreft, melanom, mesothelioma, multippel myelom, nevroendokrine svulster, Hodgkin lymfom, kreft i munnen, eggstokkreft, Sinuskreft ,, Bløtvevssarkom, ryggmargskreft, magekreft, testikkelkreft, kreft i halsen, kreft i skjoldbruskkjertelen, livmorkreft, vaginal kreft, kreft i lungene, psoriasis, tachsykdommer, lupus, enddomertil kreft, cerebrovaskulære sykdommer,
  Demens.lungskreft, hudkreft, testikkelkreft, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSER, HEPATITIS, INFERTILITET KVINNER / MAN, KONTAKT E-post / WHATSAPP: Eller drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

  SvarSlett