27.12.2010

10 kostholdssannheter


Her er 10 kostholdssannheter vi skulle ønske flere trodde på idag:

1. For å gå ned i vekt virker hverken "spise mindre" eller "trene mer"  til å fungere spesielt bra på lang sikt. Mens kalori-prinsippet i teorien har støttet råd for vekttap i noen tiår har det i praksis, i den virkelige verden har, generelt sett fungert dårlig.

2. Fruktose er ikke en "sunt sukker", og til tross for at den ikke øker blodsukkernivået på kort sikt, det likevel har kapasitet til å skade helsen

3. Lav-karbohydrat dietter har generelt utkonkurrert lav-fett dietter for vekttap, og fører også til større forbedringer i en rekke sykdomsmarkører, inkludert triglyseridnivåer, blodsukker, blodtrykk og mål på inflammasjon og betennelse. Lav-fett dietter er samlet ikke særlig effektive for vekttap heller (til tross for hva de fleste leger, kliniske ernæringsfysiologer og helsemyndigheter ville ha oss til å tro).

4. Lavkarbo kosthold har potensialet til å forbedre blodsukkerkontrollen hos diabetikere, og fører ofte til et mye lavere krav til medisinering, og ganske ofte-, faktisk muligheten til å slutte med medisiner helt.

5. Lavere- karbo dietter har en tendens til å være mer tilfredsstillende enn høyere- karbo, lav-fett dietter, noe som betyr at enkeltpersoner helt naturlig har en tendens til å spise mindre (noen ganger mye mindre) uten å føle sult.

6. Det finnes ingen god dokumentasjon på at mettet fett (funnet, for eksempel, i kjøtt og meieriprodukter) forårsaker hjertesykdommer.

7. Det finnes ingen god dokumentasjon på at å spise mindre mettet fett har fordeler for helsen.

8. Det finnes ingen god dokumentasjon på at margarin er sunnere enn smør (og i hvert fall noen bevis eksisterer som tyder på det motsatte).

9. Det finnes ingen god dokumentasjon på at kunstige søtstoffer som aspartam fremmer vekttap, og bevis eksisterer faktisk som tyder på at de har negative effekter på helsen.

10. Ikke all ernæringsmessig informasjon som vi får av myndighetene og offentlige systemer gis i vår beste interesse, og de er ofte drevet av en motivasjon for profitt og penger. Det er en av grunnene til at det noen ganger kan være en gapende avgrunn mellom det vi har blitt fortalt gjentatte ganger i flere tiår og sannheten som vises i forskning og vitenskapen.

Se Dr. Briffas: http://www.drbriffa.com/2010/12/24/my-nutritional-christmas-wish-list/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar