11.12.2010

Er sjokolade bedre enn sex?

Les min spalte på smis.no
http://www.smis.no/2010/12/09/er-sjokolade-bedre-enn-sex/

Er sjokolade bedre enn sex?

Av: Solveig Haga Staurland (sexspaltist) & Jiří Vysloužil (foto)


En studie viser at kvinner som spiser sjokolade regelmessig har mer et tilfredsstillende sexliv.
Den omvendte sammenhengen kan dog også være riktig, at kvinner med tilfredsstillende sexliv har en tendens til å spise mer sjokolade, da det i bunn og grunn handler om nytelse.
Men hva om du fikk valget?

I en britisk spørreundersøkelse med over 2 000 kvinner valgte en av fem sjokolade fremfor sex, og de var villige til å gi opp sexlivet sitt for sjokolade. Ifølge studien drømmer hele en av tre kvinner om sjokolade flere ganger om dagen, men bare 18 prosent tenker like mye på sex. Hva er årsaken til dette?
Har sjokolade en enorm tilfredsstillende effekt på kvinner, eller er sexen for dårlig?


Joda, det er mange ting som gjør sjokolade fristende: Den smaker først og fremst godt, har en vakker tekstur og smelter i munnen. Når kvinner spiser sjokolade opplever de en intens glede, og sjokolade påvirker kjemien i hjernen via dopamin, nytelseshormonet, det samme som utskilles av å få orgasme. Substanser som finnes i sjokolade, som phenylethylamine, theobromine, anandamid og tryptofan, utløser humørstyrkende kjemikalier og nevrotransmittere i hjernen. Phenylethylamine er et kjemisk stoff som ligner på det narkotiske stoffet amfetamin og det kan derfor gi følelser av tiltrekning, eufori og spenning.

Forskere tror phenylethylamine får hjernen til å skille ut dopamin i lykke og belønningssentre i hjernen, noe som også skjer under en orgasme. Dette kan være grunnen til at kvinner rapporterer å foretrekke sjokolade fremfor sex. Når du spiser en sjokoladebit vet du alltid hva du går til, mens å ha sex er for en kvinne ikke en garanti for å få orgasme, dessverre.

Sjokolade inneholder faktisk kjemikalier knyttet til humøret, følelsene og avhengighet, og er grunnen til at mange spiser sjokolade som trøstemat når de er deprimerte eller stresset, kanskje heller enn å ha sex. Kvinner og sjokolade passer sammen i en naturlig kjemisk harmoni, og sex har massevis av positive effekter på oss, så hva med begge deler? For å være på den sikre siden kan du bringe sjokoladen inn på soverommet, hvem vet, kanskje forsterker det effektene av sexen?

Julen er en tid da syngeglade, kjøpegale, matglade, alkoholglade, sjokoladeglade og sexglade virkelig får utløp for sine manier. Du kjenner deg kanskje igjen? Her er i alle fall en god grunn til å kle seg i julens farge, eller kanskje som en sexy julenisse? En internasjonal studie viste at kvinner fant menn som var kledd i rødt mer attraktive enn om de hadde klær i andre farger. Resultatene av forskningen bekreftet visstnok at kvinner forbinder rød farge med høyere sosial status og at det gjør både menn og kvinner mer seksuelt tiltrekkende, som (urovekkende) er i samsvar med funn hos andre primater.

Julen er faktisk en tid da folk har mye sex, ifølge økt salg hos kondomeriet og den høye fødselsraten ni måneder senere. Sexlysten stiger i takt med flere fridager, bedre og mer tid sammen, nyttårsforsett om å få unger, økt alkoholinntak, julebord og mye festing.

GOD JUL!

(Anbefaler mørk sjokolade med 70% kakao, da vanlig melkesjokolade inneholder alt for mye sukker)

3 kommentarer: