16.12.2010

Gøy på trening

Jeg elsker å trene styrke, løfte tunge vekter, og kjenne "pumpen" i musklene. 
Jeg liker å gå på treningssenteret, og det er også en sosial ting fordi jeg som regel trener med kompissene mine.

 ..99,100!!Det går an å ha det gøy på trening!:)


Her er et bra innlegg Av Robert Eilertsen : Den store myten om jenter og styrketrening . Han undrer seg hvorfor så få jenter som trener styrke, og hvorfor myten om store klumpete muskler enda eksisterer?
 
"I beste fall vil du stramme opp kroppen, redusere fettprosenten, få mer sprett i rumpa, mer fasong på armen og en flottere figur. Hva er så feil med dette? Dette er tross alt ting du mest sannsynlig må se bort i fra om du bare spinner, trener aerobic og sykler. Styrketrening har en helt unik effekt når det kommer til det å forandre forholdet mellom muskler og fett. "

Fra denne artikkelen:
http://fitnessbloggen.no/artikler/2009/7/21/derfor-br-du-trene-styrke/ 

Derfor bør du trene styrke:  
1. Økt beinmineraltetthet (redusert risiko for osteoporose/beinskjørhet)

2. Økt styrke i musklatur, ledd, sener og bånd
Nevrale tilpasninger og mer muskelmasse vil gjøre deg sterkere. Å belaste kroppen med styrketrening gjør deg mindre utsatt for skader, og i bedre stand til å takle hverdagens utfordringer, enten det er relatert til jobb eller hjemmet.

3. Redusert mengde kroppsfett
Styrketrening øker proteinsyntesen (nydannelsen av protein) i muskulaturen. Jo mer muskler du har, jo høyere forbrenning vil du ha. I og med at musklene forbrenner fett, er det en god idé å bruke en treningsform som belaster musklene skikkelig. Den øker ikke bare forbrenningen ved å trene styrke, du øker også kroppens evne til å bruke fett som energikilde. Om du ønsker å redusere mengden kroppsfett, er styrketreningen den beste treningsformen for deg.

5. Styrker hjertet (lavere blodtrykk og hjertefrekvens)
Hjertet er åpenbart tjent med at du trener. Det vil kunne redusere blodtrykket ditt og hjertefrekvensen (6). Her antar man at vektbelastning (intensitet),  volum (treningsmengde) og muskelmassen påvirker effekten. Jeg vil personlig anbefale at du korter ned på pausene mellom settene og øvelsene, for å øke hjertefrekvensen under trening.

6. Økt insulinfølsomhet
Ikke bare øker musklene innlagring av næring når du trener (som gir deg en tightere og strammere ”look”),  den forbedrer også kroppens evne til å produsere insulin. På godt Norsk betyr dette at du nyttigjør deg bedre av næringen, og reduserer blodtrykket (som nevnt tidligere(7)).  Som et direkte resultat vil den sekundære effekten være redusert mengde kroppsfett, og forbedring av den aerobe kapasiteten (7, 8, 9)

7. Muligheten til å forme kroppen slik man vil
Styrketrening er helt unik til dette. Her kan man både redusere og øke størrelsen til muskelgruppene, slik at man kan forme kroppen slik man vil. Ønsker du kanskje større og fastere rumpe, med litt sprett i? Hva med veldefinerte armer? Flat mage? Vel. Til alle disse formålene er styrketrening uten tvil den beste treningsformen. Mens de fleste andre treningsformer bare øker forbrenningen, og bare i svært begrenset grad påvirker kroppssamensetningen, tillater styrketreningen at du former kroppen din akkurat slik du vil !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar