29.01.2010

Hverdagslykken


Det er ingen grunn til å utsette lykken, eller sitte å vente på at den skal komme. Start heller med å forandre måten du ser på livet, og innse at du kan være, og er lykkelig idag.
Så hvis du er klar til å nyte livet ditt idag, og ikke imorgen, eller en gang i fremtiden, kan du for eksempel starte med disse:
 1. Våkn opp med tanken: "Idag blir en bra dag!". Start den uten å stresse. Tilbring noen ekstra minutter i sengen din idag, bare nyt varmen av dynen og den gode puten.
 2. Spis frokost uten å multitaske. Spis noe du liker synet, duften og smaken av.
 3. Hør på din musikk. Spill en sang som gjør deg glad før du starter dagen din.
 4. Slutt å si: «Jeg vil bli glad/ lykkelig når...» For du trenger ikke penger, status, kjæreste eller en fin bukse for å være lykkelig . Vær fornøyd med at du har mat, et sikkert hjem, venner og en god sans for humor.
 5. Stopp opp. Se deg rundt. Se hvor vakkert det er ute nå. Ikke gå glipp av det. Ta deg tid til å puste inn den kalde vinterlufta.
 6. Husk at nå er du endelig stor. Husker du når du var liten og sa: «når jeg blir stor skal jeg..». Nå er du der, så nyt det faktum at du kan ta dine egne avgjørelser og leve etter dine egne regler.
 7. Hils på andre. Si hei til studiekamerater, kollegaer, og fremmede når du går forbi dem. La oss lage et varmere samfunn.
 8. Feire dine små seire i hverdagen. Bare for gøy. Så du klarte å lage middag uten å brenne det? Parkere innenfor de hvite strekene? Du ruler tydeligvis.
 9. Legg rundt morsomme eller søte lapper som andre kan finne. Gled folk med små sitater eller ordtak.
 10. Slutt å søke andres godkjenning eller meninger. Stol på at det du synes er godt nok.
 11. Gjør det som er viktig for deg. Sjekk at de tingene du gjør idag fører deg nærmere langtidsmålet ditt. Luk ut de tingene du gjør som ikke gjør det.
 12. Pust. Finn 5 minutter til å sette deg ned og bare puste. Lukk øynene og bare ta en pause fra det som stresser deg. Husk at til og med de viktigste ting ikke har så dårlig tid som adrenalinet forteller oss de er.
 13. Smil. For ingen spesiell grunn. Du lever, det er en ganske god unnskyldning spør du meg. 
 14. Ha det komfortabelt. Ta på deg kosebuksa og et par nyvaskede knallgode tennissokker.
 15. Ha det løye. Sett av 15 minutter, gjerne mye mer, til å gjøre noe kjekt. Man må ikke alltid gjøre noe for en spesiell grunn eller ha et mål med det. Det er ok å bare ha det morsomt med en hobby også, trenger ikke bli verdensmester.
Dette er jo bare noen måter du kan nyte livet litt mer idag. Hva gjør du for å være glad og fornøyd i hverdagen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar