10.11.2010

Selvtillit er sexy

 SEXSPALTEN i SMiS: SELVTILLIT ER SEXY

Lurer du på hvorfor noen menn er i stand til å tiltrekke seg kvinnene de liker, når du kanskje sliter med å tiltrekke deg bare én? Hva er det som gjør at vi synes akkurat disse mennene er attraktive og sexy?
Av: Solveig Haga Staurland (tekst) & Eirik Dankel (foto)
Det magiske middelet er selvsikkerhet. Utallige studier viser at folk er mer tiltrukket av personer med høy selvsikkerhet. En selvsikker holdning sender ut et budskap om kompetanse, styrke og ferdigheter, og disse positive kvalitetene har en tendens til å tiltrekke seg andre – og det er en sexy egenskap både hos menn og kvinner.

Men hvordan fungerer dette? Det er lett å se hvordan kvinner er tiltrukket av utseende og kanskje til og med rikdom, men selvtillit? Evolusjonsteorien sier at vi instinktivt går etter dem som vi tror har de beste genene, og seksuelt attraktive mennesker er ubevisst forbundet med god helse og gode evner til å spre genene videre. Et symmetrisk, fint utseende er sexy fordi det korrelerer med god helse og et robust immunsystem.

Rikdom og status er sexy fordi de signaliserer evnen til å kunne investere i sine avkom, og det øker sjansene for at avkommet overlever. Effekten av status på seksuell attraktivitet er mye større for menn enn for kvinner. I dyreverden er lederen alltid den som er fysisk sterkest. Han er den som vil vinne i en potensiell kamp. Men hvem er øverst i hierarkiet når det gjelder mennesker?

Det er faktisk ikke den tøffeste fyren. Bare fordi du kan banke opp folk betyr ikke det at alle vil følge deg. Mennesker utvikler hierarkiet basert på andre statussymboler og heller deres bidrag til samfunnet. Hvem er på toppen av det menneskelige hierarkiet?
Med ekstra selvtillit vil kroppsspråket ditt bli annerledes og du vil finne at kvinner stirrer mer på deg og søker oppmerksomheten din.

Nobelpris-vinnerne. Presidenten. Rockestjerner. Kunstnere. Tenkere. Arkitekter. Idrettsutøvere. Forretningsmenn. Journalister. Disse menneskene bidrar positivt til samfunnet. Trygge mennesker antas å være mer nøkterne og i stand til å tenke utover følelser når problemer eller kriser oppstår.

Selvsikre personer har en tendens til å klatre raskere på karrierestigen og i andre områder av livet fordi deres sterke tro på seg selv øker andres tillit. Mennesker skaper venner og ser en verdi i dem når de bidrar positivt i livet deres. Lederen av den sosiale gruppen er valgt på bakgrunn av hans bidrag til samfunnet og hans evne til å lede. Selvtillit er den ferdigheten som blir mest verdsatt. Hvorfor skal noen tro på deg hvis du ikke gjør det selv?

Du trenger ikke bli en verdensberømt rockestjerne for å være attraktiv for det motsatte kjønn. Dette er fordi evaluering av status er basert på atferd i stedet for en logisk beslutningsprosess. Selvtilliten vår er ikke konstant. Den skifter etter hvilke situasjoner vi er i. Alle har potensial til å være tilhenger eller leder. Våre hjerner er mye mer formbare enn kroppene våre. Dette betyr at du kan jobbe med selvtilliten og bli ettertraktet og sexy for kvinner.

Når du er trygg på deg selv, gir det signaler om at du er en selvsikker mann. Jo mer trygg du er på deg selv, desto mer sexy vil de rundt deg finne deg. Selvtillit handler om å være komfortabel med hvem du er. Selvsikkerhet betyr også at du er selvbevisst og klar over dine fysiske behov, like mye som dine profesjonelle og følelsesmessige behov.

Vi tiltrekkes også av sjarm, humor, modenhet og så videre. Men stol på meg, med ekstra selvtillit vil kroppsspråket ditt bli annerledes og du vil finne at kvinner stirrer mer på deg og søker oppmerksomheten din. Måten du tenker på, reflekterer kroppsspråket ditt. En mann som kan sine saker er mye mer tiltrekkende enn en som er usikker. 
Og hei, hvis du ikke kan: Fake it ’till you make it!

http://www.smis.no/2010/10/28/selvtillit-er-sexy/ 

3 kommentarer:

 1. Bra innlegg (: Det er så sant, så sant. Hvem tiltrekkes av en "unnskyld-for-at-jeg-er-til"-figur som ikke tror h*n er noe særlig tess? Ikke jeg.

  SvarSlett
 2. Hei,Solveig.

  Liker sidene dine veldig godt; og så er jo egg
  og bacon en av mine favoritter.
  Har et spørsmål til deg som kanskje ikke er så
  enkelt å finne ut av, men det har definitivt med
  helse å gjøre: Hva vet du om det å dusje i kaldt
  vann(isbading)?
  Har gjort det i et halvt års tid og er blitt mer herdet
  mot kulde, mener blodsirkulasjonen aldri har vært bedre
  - noe som gjør at hele systemet jobber på et
  helt annet nivå, trening og hverdag har forbedret
  seg til et nivå som var helt uventet.
  Bruker ikke varmt vann i det hele tatt, men har det
  ikke på det aller kaldeste når jeg vasker håret.
  Det er absolutt å anbefale, tøft i begynnelsen men
  gevinsten er fantastisk - kunne ikke tenke meg å
  slutte.

  PS. Er sakte men sikkert blitt overbevist om at
  Lav-Karbo er det beste.

  Mvh.
  Aage

  SvarSlett