24.01.2011

Overvekt og inflammasjon

Vet du sammenhengen mellom overvekt, insulinresistens, hjertekarsykdom og kronisk inflammasjon? Overvekt er vanligvis knyttet til betennelser som ikke er et resultat av infeksjoner, noe som betyr at immunforsvaret aktiveres unødvendig.


Den økende forekomsten av fedme og overvekt reflekteres i en økning av antall personer med det metabolske syndrom.
Dette er en tilstand som innbefatter en rekke risikofaktorer for utvikling av hjerte-kar sykdommer og diabetes type II. Inflammasjon er kroppens naturlige respons på skade. Lave nivåer av kronisk inflammasjon, som for eksempel oppstår ved røyking, høyt kolesterol og overvekt, kan trolig føre til oppbyggingen av fettdepoter i arteriene. Dette kan på sikt føre til blodpropp og hjerteslag.

Som du kan se her er det flere inflammatoriske makrofager og cytokines (IFNy) hos overvektige.

Vil gjerne legge til en link til dette innlegget på Lilalife:
http://lilalife.no/wordpress/2011/01/24/en-av-de-som-ikke-gar-ned-i-vekt-uansett-hva-du-gj%C3%B8r/

"Men hva er insulinresistens?
Hvis man over lang tid spiser mer karbohydrater enn kroppen klarer å bruke vil man få et forhøyet insulinnivå. På sikt vil dette redusere cellenes følsomhet ved at insulinreseptorene “lukker seg”. Når man har fått nedsatt følsomhet for insulin, vil bukspyttkjertelen øke utskillelsen av insulin til blodet, men det vil ikke bidra til å lagre sukkeret/glukosen. Insulinmengden må økes for å kontrollere blodsukkeret, som fører til at insulinfølsomheten reduserer ytterlige. Sluttresultatet kan bli et sammenbrudd av insulinfunksjon/produksjon- diabetes 2.
Insulin er “gift” for kroppen vår og kroppen vår beskytter seg mot høyt nivå ved å justere følsomheten. På denne måten oppstår insulinresistens etterhvert. Hjernen vår foretrekker glukose som energi, men hjernen trenger ikke insulin for å absorbere glukose. Ved hevet insulinnivå må cellene redusere følsomheten for å ikke oppta for mye glukose. I tillegg produseres kortisol som bryter ned proteinet for produksjon av glukose. Kortisol reduserer glukose opptaket i andre celler, det vil si at det medvirker til insulinresistens."
"mye glukose og ergo insulin i sving blir cellene lei alt maset og nekter å åpne seg. Da får kroppen masse glukose og insulin “svømmende” rundt omkring. Som dere vet er insulin et fettlagringshormon, og overskudd av glukose omdannes til triglyserider/fett. Ergo er man insulinresiostent noe som det dessverre ser ut som mange kvinner er genetisk disponert for vil man slite med å gå ned/samt holde vekten om man ikke spiser lavkarbo."
www.lilalife.no

5 kommentarer:

 1. Hei...eg er so frustrert!! Har fått brev fra posten om en pakke med ulovlig legemiddel som eg har bestilt!

  Nemlig d-3 med 2000iu! For no har vi fått nye reglar i kjære Norge...nemlig ei grense på 400iu!!!

  HERREGUD!!! kva er meininga med det då...? Er det andre enn meg som har fått stoppa pakker fra iherb.com?

  Kvar kan eg bestille gode d-3 vitamin med høge noke "dose"? noken som har noke å anbefale? litt kjedelig å sluke 10000000000000 tabl kvar morgen da!!

  SvarSlett
 2. Jeg bruker en D3 spray www.vitamind3.no, litt usikker på hvordan dosene er- men det kan du nok lese mer om på siden.

  SvarSlett
 3. La til en link til innlegget ditt idag Line :)veldig informativt, og også i denne sammenhengen med inflammasjon. S:)

  SvarSlett
 4. Når ble reglene for grenseverdi endret?

  Er ikke så lenge siden jeg bestilte D vit fra http://www.bigvits.co.uk/product.asp?pid=354&bid=6
  De slapp igjennom...

  SvarSlett
 5. Etter å ha snakka med posten,tollavd og legemiddelverket idag kom eg fram til ditte.... (det var litt utydelige regla, alt etter kven eg snakka med...) men trur det blir sånn!: bestiller du fra iherb.com (utenfor EU) er grensa 400iu.. bestiller du innenfor EU er det fullt lovlig å bestillle 2000iu med d-3!:)

  Det vil sei at eg har hatt flax mange gonga eg bestilte 2000iu fra iherb..hehe...

  SvarSlett