08.01.2011

Sunn lørdagsmat: sashimi

Namnam dette ser jo bare så lekkert ut! 
Og så er det knallsunt og superenkelt i tillegg!
Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert uten ris. Server istedet med strimler av rå grønnsaker,avokado, salat osv, i tillegg til soyasaus eller sashimidressing, wasabi og ingefær. Sashimi er det aller sunneste valget, sunnere enn sushi, fordi det er rett og slett rå stykker av fisk eller skalldyr. Masse proteiner, sunt fett og lite karbohydrater.
 Det er perfekt å bruke for eksempel salmalaks til dette. Skjær den opp i passende tynne biter, legg på fat og server med wasabi,  syltet ingefær og soyasaus og strø evt. rist sesamfrø i tørr stekepanne til de har en gylden farge og strø over fisken.
kos deg! :) Maki er ruller av fisk, skalldyr, avokado, agurk eller annet, pakket inn i sushiris og et tynt lag tang.

Denne retten er sunn fordi laks inneholder mye omega 3 som er nødvendig bl.a. for hjernen, immunforsvaret og  forbrenningen vår, i tillegg inneholder den rikelig med A og D vitaminer.
Den feteste fisken inneholder størst mengder av vitamin D og Omega-3-fettsyrer, mens de magreste fisketypene inneholder dobbelt så mye jod som fet fisk. Eksempler på fete fiskeslag er laks, ørret, makrell, kveite, sild og brisling. Torsk, sei og hyse er eksempler på mager fisk, mens piggvar, steinbit og uer er halvfete fisketyper.
Dersom du vet at du har for lavt inntak av kalsium og vitamin D, og dermed økt risiko for å utvikle beinskjørhet, bør du spise mer fet fisk.

Hvorfor ikke lage sunn lørdagsmat? Vær kreativ, du kan variere tilbehøret vet du. 
Og så er sashimi veldig koselig å spise også. Bruker du pinner blir det en morsom utfordring ;)
GOD HELG!

3 kommentarer: