05.10.2010

Gå deg en tur!


Lei av treningssenteret eller generelt lei av å trene? Hva med å gå en forfriskende tur? 
Gå alene, med musikk på ørene, eller om du har en venn tilgjengelige- enda bedre, og ta en rask spasertur rundt i nabolaget eller i naturen. Bruk minst en time, hvis du kan. Og hvis du ikke har den timen, få den. Gjør det til en prioritet å få gått en tur å lufte hodet og kroppen.

Det er lett å bli hektet når en begynner å følge en sunn livsstil. Spise sunt, trene hver dag, ta vitaminer, sove x antall timer hver natt, unngå de usunne tingene osv. Men det er også viktig å minne deg selv om at optimal helse for deg ikke alltid er etter oppskriften til det "ekspertene" mener. Viktigst av alt er det at du lytter til deg selv og din egen kropp.


Selvfølgelig bør du leve sunt og høre på råd og forskning gjort om emnet, men ikke bli sint på deg selv om du kjenner på dagsformen i stedet for å følge et bestemt treningsprogram for eksempel. Trener du når du er trøtt og sliten, uten variasjon, eller med skader, vil du bare bli lei og bli umotivert. Noen ganger er det enkle ofte det beste.Gå en tur!

En ting jeg har lagt merke til med det å gå er at det er utrolig stimulerende. Tankene kommer bedre og de flyter- vokser sammen til en konstant, jevn strøm når jeg går, og ofte når jeg kommer hjem vet jeg svaret på noe jeg har grublet på.

En mulig forklaring på dette fenomenet er at fysisk bevegelse øker blodsirkulasjonen, som igjen resulterer i mer oksygen transportert til hjernen. Jo mer næringsstoffer og oksygen hjerne vår får, jo mer effektiv jobber den. Det er jo fornuftig, og alle som noen gang opplevd mindre stress og de gode endorfinene etter en treningsøkt vil være enige. Også enkle handlinger som å utføre bevegelser - krever hjernens engasjement – ja for eksempel det å gå. Hjernen styrer beina til å bevege seg, så det kan betraktes som en mental trening for nevronettverket ditt.

Det ekstra stimuliet får bokstavelig talt hjernen din til å jobbe hardere, og fysisk aktivitet kan få tankene dine til å spinne, eller få satt ting på plass.
Så i kveld, eller i morgen kveld, gå på tur. Ta din en venn, kjæresten, kone eller mannen din,; hold tempoet friskt og samtalen i gang. Det er en flott måte å komme bort fra det som kan ha vært en stressende dag - og det kan gjøre en god dag enda bedre.
Bruk beina- la bilen stå- gå deg en tur!
Høsten er her-det er så fint ute!:)

2 kommentarer:

  1. Hei, Solveig. Eg e så enige. :) Ekstra kjekt å gå itte me fekk hund i huset. E bare heilt hekta!!
    Håbe du kose deg i Nederland og at studiene svare te forventningene dine. Ha ein rektigt goe helg! Klem

    SvarSlett
  2. Hyggeligt å hørra:) Høsten e fin i Stavanger! Ka slags hund e det? Ja kose meg veldig her i Nederland!Studiene e kjempespennende, og foreleserne e engasjerte og flinke:)
    Håpe du har det bra!Klem S:)

    SvarSlett